YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Bu İşletmede Yemekler Gram İle Satılıyor!

(ÖZEL HABER) - Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Yerleşkesi içinde hizmet veren Ardes Öğrenci Yurdu yönetimi Çanakkale’de bir ilke imza atarak sağlıklı ve dengeli beslenmeye katkı sağlamak amacıyla Sosyal Tesislerinde gram ile yemek satışına başladı.

31 Mayıs 2016 tarihinde eklendi

Ardes Öğrenci Yurdu Halkla İlişkiler Sorumlusu Fırat Taşdelen, Terzioğlu Yerleşkesi içerisinde yer alan kız ve erkek öğrenci yurdunda 750 öğrencinin kaldığını belirterek; “Öğrencilerimizin sağlıklı ve dengeli beslenmelerini sağlamak amacıyla bu yıl değişik bir uygulama ile yemek satışına başladık. Bu uygulama daha önce Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) uygulanan bir sistemdi. Bunu Çanakkale’de Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) içinde yer alan yurdumuzda da uygulamak istedik. “Dilediğin Kadar Ye, Yediğin Kadar Öde” sloganı ile başlattığımız bu uygulamada öğrencilerimiz Sosyal Tesislerimizde sabah 07:00’den akşam 23:00’e kadar istedikleri yemeği gram ile satın alabiliyorlar. Tesislerimizde kahvaltıdan zeytinyağlılara; tatlılardan pastalara, ızgaralara ve salatalara kadar 125 çeşit yemek bulunuyor” dedi.

SİSTEM NASIL İŞLİYOR?

Tesislerden sadece yurtta kalan öğrencilerin yararlanmadığını da belirten Fırat Taşdelen, “Sosyal tesisimizden Onsekiz Mart Üniversitesi’ndeki öğrencilerin dışında, öğretim görevlileri, üniversite personeli ve Çanakkaleli vatandaşlarımızda faydalanabiliyor. Buna göre tesisimize gelenler sabah 07:00’den akşam 23:00’e kadar 125 çeşitten istedikleri yemekleri bir tabağa koyarak alıyorlar. En sonunda da bu tabağı özel tartının üzerine koyuyorlar. Hesaplama yapılırken otomatik olarak tabağın ağırlığı gramajdan düşüyor. Böylece net alınan yemek miktarı belli oluyor. Şahısta böylece kaç gram yemek alırsa onun parasını ödüyor. Bu sayede kişiler istedikleri ve damak tadına göre yemek seçtikleri için israfında önüne geçilmiş oluyor. Çanakkale’de ilk kez uyguladığımız bu sistemde tatlısından tuzlusuna, ızgarasından kahvaltısına kadar bütün yemeklerin kilosunu 20 TL olarak belirledik” dedi.

EKMEK VE YEMEK İSRAFI YÜZDE 70 AZALDI

Yeni uygulama ile isteyen kişi istediği yemeği istediği kadar satın aldığı için israfın da büyük ölçüde önüne geçildiğini ifade eden Fırat Taşdelen, “Yeni uygulamaya bu sistemi kullananlar kısa sürede alıştı. Bu sayede istedikleri yemeği istedikleri kadar aldıkları için israf olmuyor. Böylece fazla para vererek daha fazla yemek satın almadıkları için ekonomik olarak da kendilerine katkı sağlıyor. Gram ile yemek satışı sayesinde yiyecek israfı da yüzde 70 oranında azaldı. Bu da gerçekten çok önemli bir oran. Yiyecek dışında ekmek israfı da yine çok azaldı” dedi.

UYGULAMADAN ÖĞRENCİLER DE MEMNUN

Gram ile yemek satışı en çok öğrencileri sevindirdi. Yeni uygulama ile yurt ücretlerinden yiyecek parasının çıkarıldığını belirten öğrenciler, “Yurt ücretleri içinde daha önce yemek parası da ilave ediliyordu. Yurtta yemek yesek de yemese de bu ücreti ödüyorduk. Örneğin sabah kahvaltısını yemeden okula giden veya akşam sınav sebebiyle bir arkadaşın yanında kalanlar da yemek parasını ödemek zorunda kalıyorlardı. Yeni uygulama ile yemek parası yurt ücretine dahil olmadığı için Sosyal Tesislerden gram ile yiyecek aldığımızda bu parayı ödüyoruz. Böylece yemediğimiz yiyeceğin parasını da vermek zorunda kalmıyoruz. Bu da bizim için büyün avantaj” dediler.

SOSYAL TESİSTEN ÇANAKKALELİLER DE FAYDALANABİLİR

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Yerleşkesi içinde deniz manzaralı sosyal tesislerden tüm Çanakkalelilerin faydalanabileceğini de belirten Fırat Taşdelen, “Tesislerimiz 365 gün Çanakkalelilere de açık. Buradan sabah 07:00’den akşam 23:00’e kadar gram ile istedikleri yemeği alabilecekleri gibi deniz manzaralı tesisimizde çay ve kahvelerini içebilirler. Ayrıca Çanakkaleliler tesis önünde yer alan bahçemizde de doğum günü gibi birçok sosyal etkinliği yapabilirler” dedi.

(ÖZEL HABER / GÖRÜNTÜ: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO
6.868 kez okundu