YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Bulgar Turistlerin Çanakkale'ye Olan İlgisi Artıyor

Bulgaristan'ın "Brand Media Bulgaria" medya grubu bünyesinde yayın yapan Economic.bg web sitesi, "Türkiye'de 2023'te Popüler Olacak Üç Yeni Destinasyon" başlıklı haberinde listeye Çanakkale'yi de dahil etti.

08 Haziran 2023 tarihinde eklendi

Bulgaristan’ın önde gelen medya gruplarından birisi olan Brand Media Bulgaria grubuna ait Economic.bg web sitesinde, Türkiye'de 2023 yılında popüler olacak üç destinasyondan birisi olarak Çanakkale gösterildi. Dünyanın her bölgesinden turistlerin Türkiye'yi ziyaret ettiği ve bu kadar popüler olmasının hiçte şaşırtıcı olmadığı ifade edilen haberde, Çanakkale'nin bilinen diğer şehirler ile beraber bu yıl en çok seyahat edilecek destinasyonlar arasında yer alacağı belirtiliyor. Çanakkale'nin tarihi açıdan da önemine vurgu yapılan haberde, kentin dünya tarihi açısından çok önemli iki savaşa tanıklık yaptığı ve arkeolojik kazı noktalarıyla da öne çıktığı ifade ediliyor. Ayrıca, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne adını yazdıran Troya ve Alexandria Troas Antik Kentleri ile ilgili bilgi verilerek turistlerin zengin bir kültürel ve tarihi miras dokusunda keşif imkanı bulabilecekleri anlatılıyor.

Çanakkale dışında listeye giren diğer iki destinasyon ise İstanbul'un Asya yakasında yer alan Kanlıca ve muhteşem manzarasıyla Fethiye Kelebekler Vadisi oldu.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

4.992 kez okundu