YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

ÇABİS Projesi İlgi Görmeye Devam Ediyor

Çanakkale’de kentlileri bisiklet kullanımına teşvik etmek ve trafik sorununa çözüm üretmek amacıyla planlanan “Çanakkale Belediyesi Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi ve Bisiklet Kullanımını Teşvik Projesi” kentlilerden büyük ilgi gördü.

03 Şubat 2017 tarihinde eklendi

2016 Ağustos ayında hizmete giren ÇABİS, kısa sürede kentlilerimizden de beğeni topladı. İlk olarak kentin 5 noktasına kurulan Akıllı Bisiklet Kiralama İstasyonlarındaki bisikletler, yaz ve sonbahar aylarında sıklıkla kullanıldı. ÇABİS’e olan ilgi, kış aylarında da azalmadı. Sağlıklı yaşam ve temiz bir kent için önemli adımlardan biri olan bisiklet kullanımına büyük ilgi gösteren kentlilerimizin de desteğiyle ÇABİS, ilk 6 ayında yaklaşık 2150 üyeye ulaştı.

Öte yandan, ÇABİS Projesi kapsamında ilerleyen günlerde kentin çeşitli bölgelerinde yeni Akıllı Bisiklet Kiralama İstasyonları yapılması planlanmaktadır.

ÇABİS HAKKINDA BİLGİ

Golf Çay Bahçesi, İskele, Çanakkale Belediyesi Hizmet Binası, Barış Kordonu ve 75. Yıl Parkı bölgesinde 7/24 hizmet veren Akıllı Bisiklet Kiralama İstasyonları ÇABİS Üye Kart veya Kredi Kartı ile çalışmaktadır.

Kullanıcılar akıllı bisikletleri en fazla 24 saatliğine kiralayabilmekte, 16 saat sonunda kullanıcı sistem üzerinden SMS yoluyla uyarılarak, bisikletin kullanım süre sınırı hatırlatılmaktadır.

Kiralama yapılabilmesi için ÇABİS Kart’ta en az 5 TL bakiye bulunması gerekmektedir. Abonman Kart ücreti 6 TL olarak belirlenmiş olup, Akıllı Bisiklet tarifesinde ise, 0-1 saat aralığı 1,50 TL, ilk 1 saat sonrasındaki her saat için 1 TL olarak ücretlendirilmektedir.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

Etiketler : ÇABİS , Bisiklet , Kordon Boyu
207 kez okundu