YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

ÇAFAD Heyetinden Başkan Muharrem Erkek'e Ziyaret

Çanakkale Folklor Araştırmaları Derneği Gençlik Kulübü (ÇAFAD) heyeti, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek'e nezaket ziyaretinde bulundu.

22 Nisan 2024 tarihinde eklendi

Bu yıl 21.'si düzenlenecek olan Uluslararası Troya Halk Dansları ve Müzikleri Festivali'nin öncesinde, Belediye Başkanı Muharrem Erkek, ÇAFAD Başkanı Selim Yazan ve festival için kente gelen Bulgaristan, Ukrayna ve yerel halk dansları ekiplerini Belediye Meclis Salonu'nda ağırladı.

Yurtdışından Çanakkale'ye gelen misafirleri ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Erkek, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dünyanın ilk çocuk bayramı olan 23 Nisan'ı TBMM'in açılışında çocuklara hediye etti. Bu nedenle 23 Nisan'da sizlerin de burada olması çok anlamlı. ÇAFAD'a da böyle bir etkinlik düzenlemesi nedeni ile teşekkür ediyorum. Mutlaka hep birlikte çok önemli şeyler yapacağız. Folklor, kültür ve sanat bizler için çok önemli. Gerek kentler arasında gerekse ülkeler arasında kardeşçe ve barış içerisinde yaşamak açısından kültürel faaliyetleri değerli buluyorum. Tüm çocuklarının kültür ve sanatla iyi bir şekilde yetişmeleri dünyamızın geleceği açısından da çok önemli. Tüm çocuklarımızın şimdiden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum" dedi.

Ziyaret sırasında festivale ilişkin bilgi veren ÇAFAD Başkanı Selim Yazan, Başkan Erkek'e ve Çanakkale Belediyesi'ne gösterdikleri misafirperverlik için teşekkürlerini iletti. Ziyaret, karşılıklı hediye takdimiyle son buldu.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

4.608 kez okundu