YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Arkeoloji Müzesi Kapatıldı

Çanakkale’de 1980’li yılların başından buyana Atatürk Caddesi üzerindeki binada hizmet veren Arkeoloji Müzesi, Tevfikiye Köyü girişinde yapımı son aşamaya gelen Troia Müzesi’ne taşınacak olması sebebiyle kapatıldı.

17 Şubat 2018 tarihinde eklendi

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çanakkale İl Kültür ve Turizm müdürü Kemal Dokuz, Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Arkeoloji Müzesi’nin kapatıldığını belirterek, “Bilindiği gibi il merkezine bağlı Tevfikiye Köyü girişinde yapımı son aşamaya gelen ve bu yıl  içerisinde hizmete girmesi planlanan Troia Müzesi’nde çalışmalar son aşamaya geldi. Yapılan çalışmayla Çanakkale Arkeoloji Müzesi’nde bulunan eserler de bu müzede sergilenecek. Bunun için Arkeoloji Müzesi’ni Şubat ayı başında ziyarete kapattık. Şuan burada bulunan eserler tek tek numaralandırılarak kutulanıyor. Kısa süre içinde bu çalışmalar tamamlanarak buradaki eserler Troia Müzesi’ne götürülerek yeri yerinde sergilenmeye başlanacak” dedi.

ESKİ YER ETNOGRAFYA MÜZESİ OLACAK

Kapatılan Arkeoloji Müzesi’nin bulunduğu yerin Etnografya Müzesi olması için çalışmaların yapılacağını da belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, “Bu konuda bakanlık yetkilileri ile görüşmelerimiz oldu. Bu konuda olumlu cevaplar aldık. Kapatılan Arkeoloji Müzesi’nin bulunduğu yerin tamamen yıkılıp yerine yenisi mi yapılacak, ya da eski müzede bakım ve düzenleme çalışmalarının ardından mı Etnografya Müzesi’ne dönüştürülecek bu konuda görüşmelerimiz sürüyor. Amacımız bu yerin Çanakkale’nin adına yakışır bir şekilde Etnografya Müzesi’ne dönüştürülmesi” dedi.

(HABER / FOTOĞRAF : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

7.154 kez okundu