YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Belediye Başkanından Batık Turizmi Önerisi

28 Ekim 2009 tarihinde eklendi

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan batık turizminin önemine değinerek, “Deniz kenti Çanakkale’de bu konuda gerekli çalışmalar yapmalıyız” dedi.
Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Ahmet İnkilap Obruk, Federasyon Genel Sekreteri Oğuz Aydın, il temsilcisi ve yöneticiler Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı makamında ziyaret etti. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ziyarette yaptığı konuşmada deniz kenti Çanakkale’nin önemine değinerek, “Deniz kenarında bir kentte yaşıyoruz. Deniz kentiyiz. Su sporlarına önem veriyoruz. Kentte ilk yüzme havuzunu Çanakkale Belediyesi açtı. Olimpik havuzun açılmasıyla birlikte su sporlarına olan ilgi de arttı. Türkiye Surf Şampiyonası 3. ayağı Çanakkale’de oldu. Amatör spor kulüplerine destek veriyoruz. Belediyespor kulübümüz var. Deniz kentti olma avantajlarını kullanmalıyız. Bulunduğumuz bölgede özellikle batıklara dalışlar yapılmalı. Batık turizmine yönelmeliyiz” dedi.
Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Ahmet İnkilap Obruk ise Çanakkale’nin kendileri açısından çok önemli bir yer olduğunu belirterek, “Bu bölgede çok özel batıklar var. Yurt dışında katıldığımız tanıtım toplantılarında özellikle bu bölge büyük ilgi görüyor. Dalış turizmi için çeşitli girişimlerde bulunacağız. Federasyon olarak 41 ilde 12 branşla hizmet veriyoruz. Federasyonumuz sadece spor ile ilgili değil. Devletin çeşitli kurumlarına da çalışmalarında yardımcı oluyoruz” dedi. 

1.807 kez okundu