YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Belediyesi’ne "Yeşil" Bina

Çanakkale’de eski belediye binası ile yanındaki eski otogarın bulunduğu alana yapılacak olan “Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası”nın temeli törenle atıldı.

21 Ekim 2015 tarihinde eklendi

Temel atma töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale’ye yakışır bir bina yapacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek; “Toplam 10 bin 964 metrekarede, 26 bin metrekarelik kapalı proje alanında yapımı gerçekleştirilecek olan “Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası”nın 36 ayda tamamlanması planlanıyor. İki bodrum, bir zemin ve üç normal kattan oluşan binanın yapımı için ayrılan para ise 52 milyon TL. Projede 162 araçlık otopark, 800 kişilik konferans salonu ve bir toplantı salonu yer alacak. Kültür Merkezi’nde de tiyatro salonu ve nikah salonu da bulunacak. Yen binada kamusal alan ve meydandan Çanakkale halkı da yararlanacak” dedi.

Kendi Enerjisini Kendi Üretecek
Yapılan binanın Türkiye’de ilk “Yeşil Yerel Yönetim Binası” olma özelliğini  taşıdığını da belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Binada enerji kaynakları güneş, rüzgar, toprak gibi doğal kaynaklardan sağlanacak. Enerji israfını engellenecek ve tüm belediye birimleri aynı çatı altında toplanacak. Binada üst kat seminerlerin, toplantıların, sendikaların ve sivil toplum kuruluşlarının kullanacağı bir mekan olacak” dedi.
15 Ocak 2018 tarihinde tamamlanması planlanan binanın temel atma törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke ile Çanakkale Milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent Öz, Vali Hamza Erkal, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer  ile vatandaşlar katıldı. Törenin ardından ise Barbaros Mahallesi Hacı Mustafa Bey Caddesinde bulunan Belediye Çalışanları Eğitim, Sosyal Tesis ve Rekreasyon Alanı’nın Devir Teslim Töreni ile Altın Yıllar Yaşam Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

(Haber: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

1.469 kez okundu