YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Boğaz Köprüsü Yapım Çalışmaları Devam Ediyor

Temeli 18 Mart 2017 tarihinde atılan ve Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Şekerkaya mevkisi ile Gelibolu’nun Sütlüce mevkisi arasında yapılacak olan “Çanakkale 1915 Boğaz Köprüsü” nün yapım çalışmaları bütün hızıyla sürüyor.

14 Kasım 2017 tarihinde eklendi

Karayolları Genel Müdürlüğü Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürü Murat Gönenli ve Taşınmazlar Başmühendisi Yusuf Piri, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’yı ziyaret ederek boğaz köprüsü inşaatı ile ilgili bilgiler verdi.

Bölge Müdürü Murat Gönenli, ziyarette Malkara-Çanakkale Otoyolu ve 1915 Çanakkale Köprüsü Yap İşlet Devret Projesinin tasarım ve yapım faaliyetlerini yürüten Karayolları Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürlüğünün çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Bölge Müdürü Murat Gönenli ve Taşınmazlar Başmühendisi Yusuf Piri, 18 Mart 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla temeli atılan ve Cumhuriyetin 100. Kuruluş yıldönümü olan 2023 yılında işletmeye açılması 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili inşaat çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade etti.

Öte yandan Boğaz köprüsünün ayaklarının yapılacağı bölgeler de çalışmalar hız kazandı. Özellikle Gelibolu Sütlüce mevkiinde köprü ayaklarının yapılacağı bölgede çalışmalar bütün hızıyla sürüyor.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

3.573 kez okundu