YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Boğazı’nı Yüzerek Geçtiler

Çanakkale'de Rotary Kulübü tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “33. Çanakkale Boğazını Yüzerek Geçme Yarışması”nda 700'e yakın sporcu boğazı yüzerek geçmek için mücadele etti.

30 Ağustos 2019 tarihinde eklendi

Türkiye dışında Avustralya ve İngiltere gibi 12 farklı ülkeden 170’i yabancı olmak üzere yaklaşık 700'e yakın sporcunun katıldığı etkinlik büyük ilgi gördü. Sporcular etkinlik öncesi sabah erken saatlerde Çimenlik Kalesi girişindeki finiş noktasında toplandı. Katılımcılar daha sonra arabalı vapurla yarış startının verileceği Eceabat’a götürüldü. 700'e yakın amatör ve profesyonel yüzücünün katıldığı etkinlikte Eceabat'ta Maydos sahilinden saat 09:00’da startın verilmesi ile yüzücüler zorlu maratonda ter dökmeye başladı. Rüzgar ve akıntıların etkisi ile zaman zaman kulaç atmakta zorluk çeken yüzücülere güvenlik açısından 60’a yakın tekne refakat ederken, Çanakkale Boğazı da güvenlik açısından 3 saat trafiğe kapatıldı. Zorlu yarışta akıntı sebebiyle sürüklenen bazı sporcular ise parkuru tamamlayamadıkları için teknelere alınarak sahile getirildi.

Yarışmada Erkeklerde birinciliği 44 dakika 25 saniyelik derecesiyle Oğuz Çam, ikinciliği 45 dakika 17 saniye ile Dursun Saru, üçüncülüğü de 47 dakika 40 saniye ile Emrah Karaboğa kazandı.

Kadınlarda ise birinciliği 50 dakika 35 saniye ile Manş Denizi'ni en kısa sürede geçen Türk kadını unvanına sahip İzmirli sporcu Bengisu Avcı, ikinciliği 51 dakika 41 saniye ile Erenay Oğur, üçüncülüğü de 51 dakika 43 saniye ile Necla Naz Hatipoğlu elde etti.

Etkinlik sonunda ise dereceye girenlere törenle madalyaları ve ödülleri verildi.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

3.469 kez okundu