YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

“Çanakkale Cephesi’nde Hava Harekâtı”nı Konuştular

Atatürk ve Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi (AÇASAM) ile Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) ve Çanakkale Savaşları Harp Tarihi Araştırmaları Derneği’nin düzenlediği Çanakkale Harp Tarihi Söyleşilerinin 4’üncü Toplantısı Kolin Otel’de gerçekleştirildi.

22 Aralık 2021 tarihinde eklendi

Harp söyleşilerinin toplantısında Emekli Hava Albay Dr. Emin Kurt “Çanakkale Cephesi’nde Hava Harekâtı” temalı sunumuyla konuşmacı olarak katıldı.

Toplantıya, ÇOMÜ Atatürk ve Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi Müdürü (AÇASAM) Dr. Öğretim Üyesi Barış Borlat, Atatürk ve Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. İsmail Sabah, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) Denetim Kurulu Üyesi Kenan Çelik, Çanakkale Savaşları Harp Tarihi Araştırmaları Derneği Başkanı Ahmet Yurttakal ile birlikte akademisyenler, yerel tarih araştırmacıları, profesyonel turist rehberleri, alan kılavuzları ve öğrencilerin yanı sıra konuya ilgi duyan kişiler de katıldı.

Yaptığı sunumda Çanakkale Muharebeleri özelinde meydana gelen hava harekâtlarının bilinmeyen yönlerine ve doğru bilinen yanlışlarına temas eden Dr. Emin Kurt, Birinci Dünya Savaşı’ndaki havacılık faaliyetleri, savaşan devletlerin havacılık konusundaki tecrübeleri gibi çok farklı ve önemli konularda katılımcıları bilgilendirdi. Çanakkale Muharebeleri hakkında yapılan araştırmalarda ve yayınlarda harekâtın havacılık ile ilgili kısmına çok az değinildiğini ifade eden ve bu alanın hala çalışımayı bekleyen bakir bir alan olduğuna dikkat çeken Dr. Emin Kurt’un anlatımlarının katılımcılar arasında büyük bir ilgiyle dinlendiği görüldü.

Söyleşi, katılımcıların konuşmacıya konuyla ilgili yönelttikleri soruların cevaplanması ile sona erdi. Söyleşinin bitiminde Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Denetim Kurulu Üyesi Kenan Çelik tarafından konuşmacı Dr. Emin Kurt’a teşekkür plaketi takdim edildi.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

8.640 kez okundu