YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yılında Uluslararası Online Konferans

Çanakkale Boğaz Muharebesi’nin 107. yıl dönümü kapsamında İngiltere’de faaliyet gösteren The Gallipoli Association ve Çanakkale Savaşları Enstitüsü ortaklığında “İngiliz, Türk, Alman ve Fransız Perspektifinden 18 Mart 1915 Boğaz Muharebesi” adlı online bir konferans gerçekleştirildi.

19 Mart 2022 tarihinde eklendi

Video konferansta İngiliz tarihçi Stephen Chambers, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tarih Bölümü Öğretim üyesi ve Çanakkale Savaşları Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Murat Karataş, Alman araştırmacı ve tarihçi Albay Klaus Wolf ve ünlü Fransız gazeteci-tarihçi Sylvain Ferreıra, 18 Mart 1915 gününü dört farklı bakış açısıyla değerlendirdi.

Video konferansta ilk olarak İngiliz tarihçi Stephen Chambers konuşmasını gerçekleştirdi. Chambers konuşmasında İngiliz bakış açısıyla Çanakkale Savaşı’nın çerçevesini çizerken, İngiliz donanmasının başarısızlıkla sonuçlanan harekâtına değindi. İkinci konuşmacı olarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde öğretim üyesi ve Çanakkale Savaşları Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Murat Karataş anlatımını gerçekleştirdi. 18 Mart zaferinin Türk tarihindeki yerine değinen Prof. Dr. Murat Karataş, ayrıca konuşmasında Çanakkale Boğazı savunmasının hazırlanması ve savaşın bugün nasıl anıldığını genel hatlarıyla anlattı.

Alman araştırmacı ve tarihçi Albay Klaus Wolf konuşmasını, 2 Ağustos 1914 tarihinde Almanya ve Osmanlı Devleti’nin arasında gerçekleşen ittifak antlaşmasının yapıldığı yer olan İstanbul Tarabya’daki Almanya Başkonsolosluğu’nda gerçekleştirdi. Klaus Wolf anlatımında dönemin Almanya Büyükelçilik binasının 18 Mart Deniz Zaferi’ne nasıl katkıda bulunduğuna odaklandı. Son konuşmacı Fransız gazeteci, tarihçi Sylvain Ferreıra ise konuşmasında 18 Mart günü Fransız donanmasının durumuna değindi.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

4.344 kez okundu