YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'uncu Yıl Dönümü Kutlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109’uncu yıl dönümü sebebiyle Şehitler Abidesi'nde düzenlenen törene katıldı.

18 Mart 2024 tarihinde eklendi

Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'ndaki Çanakkale Şehitler Abidesi’nde gerçekleştirilen tören; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın abideye çelenk koymasının ardından, şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünya tarihinde eşine nadir rastlanır bir destanla Çanakkale’yi geçilmez kılan kahramanları rahmetle, şükranla yâd ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere bu kahraman orduya önderlik etme şerefine nail olan komutanlarımızı saygıyla anıyoruz. Bin yıllık vatanımız Anadolu'nun müdafaası için ülkemizin ve gönül coğrafyamızın dört bir yanından gelerek gözlerini kırpmadan canlarını veren yiğitlerin her bir ferdine Allah'tan rahmet diliyoruz. Bugün de vatan topraklarında, sınırlarımızda ve sınırlarımız ötesinde ülkemizin güvenliği, milletimizin huzuru, devletimizin bekası için gece gündüz faaliyet halinde olan askerlerimize mevladan kolaylıklar diliyoruz” dedi.

Çanakkale’de yakılan ateşin, milli mücadeleyle ve Cumhuriyetin ilanıyla neticelendiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi de eser ve hizmetlerimizle, 2023 hedefleriyle, Türkiye Yüzyılı vizyonuyla yaktığımız ateş, inşallah ülkemizi dünyada hak ettiği yere çıkarmamızla gayesine ulaşacaktır” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Zaferi’ni ve ardından gelen başarıları, tarihin en büyük yokluk-larının, kuşatmalarının, ihanetlerinin yaşandığı bir dönemde elde ettiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Bugünkü Türkiye’nin, hamdolsun, altyapısıyla, siyasi ve teknolojik gücüyle, ekonomisiyle, hedeflerini hayata geçirme konusunda çok daha büyük imkânları vardır. Çanakkale’den ve sonrasında yaşadığımız hadiselerin her birinden aldığımız dersler ışığında, geleceğimize güvenle yürümemizi sağlayacak iradeye sahibiz. Geçtiğimiz yıl 53 bin vatanda-şımızın şehit olmasına, 11 şehrimizde yüzbinlerce binanın yıkılmasına yol açan 6 Şubat depremlerinin ardından yaşananlar, bunun ispatıdır. Gelişmiş ülkelerin bile yıllarca baş edemeyeceği enkaz yığınlarını biz kısa sürede kaldırdık, yeni konutları inşa edip teslimine başladık. Asrın felaketinin ardından milletimizin gösterdiği örnek dayanışma, ayrıca takdire şayandır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından şehitler için Kur'an-ı Kerim Tilaveti okunup, dualar edildi. Tören alanından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan Şeref Defterini imzalayıp şehitliklere karanfil bıraktı. Törende dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı gemisi ‘TCG Anadolu’ da yer aldı. Solo Türk’ün gösteri uçuşu ise nefesleri kesti.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

4.416 kez okundu