YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezini Günde 2 Bin Kişi Ziyaret Ediyor

Türkiye’de eşi benzeri görülmemiş kahramanlık hikayelerinin yaşandığı Çanakkale Savaşları’nın sonsuza kadar hatırlanması ve yeni yetişen nesillere Çanakkale ruhunu aktarmak, bu ruhun gelişmesine katkı sağlamak amacıyla 7 Haziran 2012 tarihinde hizmete giren Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi’ni günde yaklaşık 2 bin kişi ziyaret ediyor.

27 Şubat 2019 tarihinde eklendi

Gelibolu Yarımadası’nda yer alan Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi’nde ileri simülasyon teknikleri ile 11 ayrı canlandırma odasının ikisinde üç boyutlu gösterim yapılırken; üç ayrı odada da hareketli platformlarla Çanakkale Savaşları’nın önemli kesitleri, 63 dakikalık gösterimle misafirlere anlatılıyor.

Simülasyon Merkezi’nde ayrıca yabancı ziyaretçiler için yedi ayrı dilde kulaklıklı (İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, Japonca, İtalyanca ve Arapça) anlatım da yapılabiliyor.

8 bin 600 metrekare kapalı kullanım alanı bulunan tesiste Çanakkale Savaşları’nda kullanılan malzemelerin sergilendiği iki kattan oluşan sergi salonu, Çanakkale Savaşları ile ilgili yayınlanmış olan eserlerin toplandığı bir kütüphane, bayan-erkek ikişer otobüse hizmet verebilecek şekilde dizayn edilmiş mescitler, hediyelik eşya bölümü de bulunuyor.

142 kişi kapasiteli ve iki kat olarak düzenlenen konferans salonu Çanakkale Savaşları ile ilgili konferansların ve konulu filmlerin gösterimine imkan verecek teknik donanım ile misafirlere hizmet veriyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı bünyesinde yer alan merkez Salı günleri hariç haftada 6 gün saat 08.30’dan itibaren hizmet veriyor.

Günde 2 bin ile 2 bin 200 kişiye hizmet verebilen ve yılın her günü ziyaretçilere açık olan merkezde randevu sistemiyle bilet uygulaması yapılıyor.

Her seansın 50 kişi olduğu merkezde ziyaretçilerin mutlaka 0 (286) 810 00 50 - 0 (286) 810 00 51 numaralı telefonlardan önceden rezervasyon yaptırmaları ve rezervasyon yaptırılanların da mutlaka 30 dakika önce merkezde bulunması gerekiyor.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz

1.621 kez okundu