YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale, EMITT Fuarında Tanıtılıyor

Tarihi ve turistik açıdan önemli bir yerleşim birimi olan Çanakkale, dünyanın en büyük ilk beş turizm fuarı arasında yer alan EMITT Fuarı’nda tanıtılıyor.

26 Ocak 2017 tarihinde eklendi

Bu yıl 26-29 Ocak 2017 tarihleri arasında İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen“EMITT Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı”na Çanakkale büyük bir katılımla iştirak ediyor. Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediyesi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, GESTAŞ, Çanakkaleli otelciler ve acenteler ile pek çok kurum kuruluş ile turizm sektörü temsilcilerinin yer aldığı fuarda Çanakkale’nin kültürel mirasından, doğal güzelliklerine, el işçiliğinden, mutfağına kadar pek çok alanda tanıtımı yapılıyor.

2015 TROİA YILI PROJESİ EMİTT FUARI’NDA...

Öte yandan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ÇTSO) Troia’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girişinin 20. Yılı olan 2018 yılını bölgedeki sürdürülebilir turizm hareketini arttırmak ve uluslararası platformlarda hak ettiği değere ulaşmasını sağlamak amacıyla “Troia Yılı” ilan edilmesi için başlattığı çalışmalar EMITT Fuarı’nda da sürüyor. ÇTSO Turizm Komitesi Üyesi Armağan Aydeğer ve ÇTSO üyesi Ahmet Çelik’in EMITT Fuarı’nda “2018 Troia Yılı Olsun” projesini etkin bir şekilde tanıtması ve fuarı gezenlerin de “2018 Troia Yılı Olsun” projesine destek vermeleri dikkat çekiyor.

FUARDA 80 ÜLKENİN TATİL DESTİNASYONLARININ TANITIMLARI YAPILACAK

26 - 29 Ocak 2017 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) 21. yılında erken rezervasyon indirimleri, tatil çekilişleri, Türkiye’nin de dahil olduğu 80 ülkenin tatil destinasyonları tanıtımları ile seyahat tutkunları için buluşma noktası olacak. Fuar kapsamında düzenlenecek panellerde “Turizmde Yeni Hedefler ve Stratejiler” ve “Özgünlükleriyle Markalaşan Şehirler” başlıkları ele alınacak. EMITT süresince Türkiye’nin ve Dünya’nın dört bir yanından çeşitli sahne gösterileri ve stant etkinlikleri de gerçekleştirilecek. Fuar; ilk iki gün turizm profesyonellerini, üçüncü ve dördüncü gün ise tatilcileri ağırlayacak. Türkiye’nin lider  sektörlerinde  lider  fuarlar  düzenleyen  yer alan  EUF- E Uluslararası Fuarcılık tarafından organize edilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 70.000 m²’lik 12 salonda gerçekleşecek. 21’inci kez turizm sektörünün buluşma adresi olmaya hazırlanan EMITT, 80 ülkeden 5.000 firma ve markayı bir araya getirecek.

FUARI 60 BİN KİŞİNİN GEZMESİ BEKLENİYOR

T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda, KOSGEB’in desteğiyle ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TYD) iş ortaklığında düzenlenecek fuarı 60.000 kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Uluslararası alanda, yeni satın alma, iş geliştirme, yeni iş ve işbirliği fırsatları sunacak olan EMITT’te katılımcılar, fuar kapsamında yapacakları anlaşmalarla, iş hacimlerini arttırma olanağı bulacaklar. Fuarda; ülke pavilyonları, Türkiye’nin tatil destinasyonları, yaz turizmi kış turizmi ve outdoor turizmi destinasyonları, oteller ve turizm merkezleri, tur operatörleri, acenteler katılımcı olarak yer alacak. EMITT ziyaretçileri ise fuarda seçtikleri tatil destinasyonlarını inceleyebilecek ve bütçelerine uygun olan  tatil  seçeneklerine  karar verebilecek. 28 -29 Ocak tarihlerinde  ziyaretçilere açık olan EMITT’te seyahat severlerin bütçelerine uygun tatil rotaları cazip fiyatlar ve “Erken rezervasyon” kampanyaları ile sunulacak.

TURİZM SEKTÖRÜNÜN LİDER İSİMLERİ EMITT’TE OLACAK

Dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından turizm profesyonellerini, turizm belde ve kuruluşlarını, ziyaretçilerle buluşturan EMITT, bu yıl da turizm sektöründe bilgi akışı sağlayacak panellere ev sahipliği yapacak. Fuar kapsamında düzenlenecek ilk panel “Turizmde Yeni Hedefler ve Stratejiler” başlığıyla 26 Ocak Perşembe günü saat 14.30’da gerçekleşecek. TÜRSAB Yurtdışı Temsilcisi Hüseyin Baraner’in moderatörlüğünde düzenlenecek panelde Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) Genel Sekreteri Taleb Rifai, HOTREC Başkanı Susanne Kraus Winkler ve DRV Başkanı Norbert Fiebig konuşmacı olarak yer alacak.

Fuarın ikinci gününde ise “Özgünlükleriyle Markalaşan Şehirler” paneli saat 14.30’da Atılım Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. İbrahim Birkan’nın moderatörlüğünde gerçekleşecek. Panelin konuşmacıları arasında Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer yer alacak.

YURTDIŞI ALIM HEYETİ PROGRAMI 55 ÜLKEDEN ALIM HEYETLERİNİ AĞIRLAYACAK

EMITT Turizm Fuarı’nda her yıl olduğu gibi bu yıl da Yurtdışı Alım Heyeti Programı düzenlenecek. TravelShop Turkey işbirliğiyle gerçekleştirilecek program kapsamında 55 ülke başvuruda bulundu. Programa başvuran ülkeler arasında; Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Filipinler, Güney Afrika, Hindistan, İspanya, İtalya, Kuveyt, Makedonya, Portekiz, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan, Tayland, Ürdün ve Yunanistan yer alıyor. ITE Turkey Turizm & Seyahat & Moda Grup Direktörü Hacer Aydın: “EMITT, sadece Türk turizm sektörünün değil, dünya turizm sektörünün de en büyük buluşma noktalarından birisi. Fuar, turizm sektörü profesyonellerinin bir araya geldikleri ticari bir platform olmasının yanı sıra tatil tutkunları için de önemli bir adres niteliğini taşıyor. Japonya, Kırgızistan, Nepal, Kosova ve Mauritius’un ilk kez katılacağı EMITT; katılımcılarıyla, ziyaretçi sayısıyla ve turizm sektörüne kazandırdığı ticari hacim ile gücünü ortaya koyacak. Turizm sektörüne her yıl katkı sağlayan Yurtdışı Alım Heyetleri Programı’na bu yıl 55 ülkeden 200’ü aşkın satın almacıyı bir araya getireceğiz. Bu program kapsamında yapılan görüşmeler, turizm sektörünün 2017 yılındaki rotasını çizmiş olacak. Fuar kapsamında düzenleyeceğimiz panellerde ise; dünya turizm sektörünün lider isimlerini, ülkemiz turizm sektörü temsilcileriyle bir araya getireceğiz ve sektöre bilgi akışı sağlayacağız. EMITT’te bu sene sektörün gelişmesine paralel olarak organize ettiğimiz, Kış  Turizmi Özel Bölümü, Outdoor Turizmi Özel Bölümü ve Hotel Destek Ekipmanları Özel Bölümü ile ziyaretçilere farklı seçenekler sunacağız” dedi.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.372 kez okundu