YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

“Çanakkale Gastro Festivali” Çalışmaları Başladı

Yerli ve yabancı turistlere sunulabilir gastronomiye yönelik şehrin gastronomi ürünlerinin ön plana çıkarılması amacıyla 8-10 Eylül 2022 tarihleri arasında Halk Bahçesi’nde “Çanakkale Gastro Festivali” düzenlenecek.

26 Nisan 2022 tarihinde eklendi

“Çanakkale Gastro Festivali” ile ilgili turizm iş birlikçileri bilgi alışverişinde bulunmak üzere Vali İlhami Aktaş’ı ziyaret etti.

İl Kültür Turizm Müdürü Murat Yılmaz, ÇOMÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Boz, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Semih Toprak, Çanakkale Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) Başkanı Nilgün Gökser, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) Başkanı Ümit Cihan Müşterioğlu ve Çanakkale Ticaret Borsası Genel Sekreteri Sevcan Elver’in bulunduğu ziyarette 8-10 Eylül 2022 tarihleri arasında Çanakkale Halk Bahçesinde “Denizden Festival Çıktı” sloganıyla düzenlenmesi planlanan “Çanakkale Gastro Festivali”ne ilişkin Vali İlhami Aktaş’a bilgi verildi.

Çanakkale’nin marka şehir olarak dünya çapında tanıtılması ve Çanakkale’nin gastronomi değerlerinin öne çıkarılması amacıyla düzenlenecek olan “Çanakkale Gastro Festivali”nde emeği geçenlere teşekkür eden Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Valiliği olarak şehrin ulusal ve uluslararası alanda tanıtılması için yapılan tüm çalışmalar için turizmcilerin yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Ziyarette bulunan turizm iş birlikçileri, Çanakkale’nin tanıtımı için verdiği desteklerden dolayı Vali İlhami Aktaş’a teşekkür ettiler.

GMKA, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çanakkale Ticaret Borsası, ÇATOD, ÇTSO, ÇOMÜ Turizm Fakültesi, ÇOMÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, ÇOMÜ Devlet Konservatuarı Müdürlüğü, Çanakkale Belediyesi, GastroKale Yöresel ve Etnik Mutfaklar Derneği, Geyikli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Çanakkale Aşçılar ve Pastacılar Derneği, Çanakkale Profesyonel Aşçılar Derneği, Human 17 Derneği ve Çanakkale Gastronomi Derneği temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan “Çanakkale Gastro Festivali” ile Çanakkale’nin gastronomi anlamında ürün zenginliğinin ulusal ve uluslararası anlamda tanıtımına katkı sağlanması planlanıyor.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

6.372 kez okundu