YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Havalimanı Uluslararası Giriş-Çıkışlara Açıldı

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre Türkiye genelinde 10 havalimanı uluslararası giriş-çıkışlara açık daimi hava hudut kapısı oldu. Karar ile birlikte Çanakkale Havalimanı da bu listede yer aldı.

22 Ekim 2020 tarihinde eklendi

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre Antalya, Balıkesir, Çanakkale, Eskişehir, Hatay, Kocaeli, Kütahya, Sivas, Şanlıurfa ve Tekirdağ'daki havalimanları, uluslararası giriş-çıkışlara açık daimi hava hudut kapısı ilan edildi. Çanakkale Havalimanı’nın uluslararası giriş-çıkışlara açık daimi hava hudut kapısı olması büyük sevince neden olurken; bu uygulamanın özellikle yurtdışından gelen ve gidecek yolcular için büyük avantaj sağlayacağı öğrenildi.

Çanakkale’ye yurtdışından gelen ve gidecek olan yolcular ile Turizm acentelerinin en büyük sorunu Çanakkale Havalimanı'nda bir gümrük kapısı olmamasıydı. Yıllarca Çanakkale’de görev yapan Valilere ve siyasilere bu konu hatırlatıldıysa da bir türlü Havalimanına Gümrük Kapısı açılamamıştı. Bu sebeple yurtdışından aktarma ile Çanakkale'ye gelecek olan turist veya yabancılar önce aktarma yapılacak havalimanına indiriliyor; bagajları gümrükten geçiriliyor, sonrasında ise eğer uçak seferine yetişebilirler ise Çanakkale’ye uçuşları yapılabiliyordu. Çanakkale’den de yurtdışına gidecek olan vatandaş veya turistler aktarmalı olarak gidecekleri ülkeye hareket ettiklerinde Çanakkale Havalimanı’nda gümrük kapısı olmadığından eşyalarını burada uçağa verip, indikleri havalimanın da eşyalarını tekrar alıp; sonra da gümrükten geçirmek zorunda kalıyorlardı.

İşte uluslararası giriş-çıkışlarda Çanakkale Havalimanı’nın “Daimi Hudut Kapısı”na dahil edilmesi bu yönden yurtdışına gidecek veya gelecekler için büyük önem taşıyor. Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile Çanakkale Havalimanı’na Gümrük Kapısı kurulacak ve kontroller burada sağlanacak. Burada yapılan gümrük kontrolü sonrasında yurtdışına gidecek ve gelecek olan yolcuların bagajları diğer havalimanlarında tekrardan bir kontrolden geçirilmeyecek.

Geçtiğimiz ay Çanakkaleli turizm şirket, dernek ve acentelerini ziyaret eden Çanakkale Valisi İlhami Aktaş’a bu durum aktarılmıştı. Çanakkale Havalimanında önümüzdeki süreçte yapılacak aktarmalı yurtdışı uçak seferlerinde yada turizm acentelerinin anlaşmalı olduğu firmalardan kiraladıkları uçaklarla turist taşıyacakları Charter uçuş seferleri için Gümrük Kapısına ihtiyaç duyulduğu ve büyük eksiklik olduğu söylendi. Vali İlhami Aktaş’ın da bu konuda elinden geleni yapacağı ve yetkili makamlara bu eksikliği ileteceğini söylemişti.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

20.508 kez okundu