YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale İçin Çılgın Proje

16 Eylül 2011 tarihinde eklendi

Marmara Denizi'nin çevresini dolaşacak hızlı tren Marmara Ring ile İstanbul Çanakkale arası 40 dakikaya inecek. TRT Haber'in haberine göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesinde açıkladığı çılgın proje "Kanalistanbul"un heyecanı bitmeden yeni, bir proje daha gündeme geldi. Hızlı trenle Marmara'daki 12 ili birbirine bağlamayı hedefleyen projenin adı; "Marmararing". Projenin sahibi ise Kanalistanbul projesi için gösterdiği ilgi ve verdiği tekliflerle adı çılgın mimara çıkan Serdar İnan. Bu projenin hayata geçirilmesi durumunda İstanbul'un ulaşım sorununun kökten çözüleceğini kaydeden Mimar İnan, şunları söyledi: "Çok hızlı bir şekilde bütün Marmara'yı dönebilecek. Marmara'daki en uzak alana, en uzak yere, en uzak durağa 1 saat içinde ulaşabilecek. Çanakkale Boğazı'nda yaşayacaksınız, 40 dakika sonra İstanbul'daki işinize geleceksiniz. Bursa'da yaşayacaksınız 30 dakika sonra İstanbul'a gelebileceksiniz. İstanbul bu anlamda genişleyecek" diye konuştu.
AMAÇ ULAŞIMI RAHATLATMAK
Projenin hareket noktasını İstanbul'un Tekirdağ ve Kocaeli'ye doğru yatay genişlemesini durdurup, ulaşımı rahatlatmak oluşturuyor. Mimar Serdar İnan, "Şimdi İstanbul lineer biliyorsunuz. Doğu-Batı anlamında lineer yerleşmiş bir şehir. Bir ring mantığına da oturamıyor doğal yapısından dolayı. Bu anlamda da trafik sorunları çözülmüyor, çözülemiyor veya çok büyük maliyetlerle ancak çözülebiliyor. İşte İstanbul'u bütün Marmara'ya taşıyabilirsek, bu anlamda trafiği de rahatlatabiliyoruz" şeklinde konuştu
MALİYETİ 3 MİLYAR DOLAR
Bu projenin maliyetinin 3 milyar dolar civarında olacağı tahmin ediliyor. İnan, Marmararing'in finansmanı konusunda endişeli değil. Mimar İnan, "Bunun finansmanını da çok da rahat bulabiliriz. Mart ayında bununla ilgili Fransa'da bir fuara gideceğiz. İstanbul projelerine finansman arayışında olacağız. Finansmanı da bulduğumuz zaman devletimizle de bunu paylaşacağız" diye konuştu. Proje Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a sunulmayı bekliyor (Kaynak: TRT Haber)

2.801 kez okundu