YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale İşkur “Aşçı Yardımcılığı" Kursu Açtı

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu tarafından, Kepez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliği ile  “Aşçı Yardımcılığı” kursu başlatıldı.

30 Aralık 2015 tarihinde eklendi

İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Mustafa Höke, Kepez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Esat Engin ve Teknik Müdür Yardımcısı Mücahit Yeşilgöz tarafından yapılan kurs açılışında bir konuşma yapan İŞKUR Müdür Yardımcısı  Mustafa Höke, ”Çanakkale İŞKUR olarak her yıl Çanakkale işgücü piyasası analizi yapıyoruz. Bu analizleri yaparken Çanakkale de faal tüm işverenlerimizle yüz yüze görüşüyor ve yıl boyu işverenlerden gelen açık işleri değerlendiriyoruz. Bu analiz sonunda ihtiyaç tespit ettiğimiz mesleklerde mesleki eğitim kursları düzenliyoruz. Çanakkale’de öne çıkan hizmet sektörü ve otel işletmelerimizden gelen aşçı taleplerine cevap verebilmek; bir mesleği olmayan bu arkadaşlarımıza hem meslek edindirip hem istihdama katılımlarını sağlamak amacıyla bu kursu başlattık. Yaklaşık dört ay sürecek kursumuzun sonunda tüm kursiyerlerimizi çeşitli işletmelere yerleştirip, iki ay da pratik eğitim almalarını sağlayacağız. Bununla da kalmayıp pratik eğitimler sonunda kursu tamamlayan başarılı kursiyerlerin yarısına iş garantisi veriyoruz. Kursiyerlerimizin hepsi alacakları Aşçı yardımcılığı sertifikası ve devamında alabilecekleri aşçılık sertifikasıyla Çanakkale de ve Türkiye’nin herhangi bir yerinde rahatlıkla iş bulabilecekler” dedi.

20 katılımcı ile başlatılan kurs, 100 iş günü, toplam 600 saat sürecek ve 10 Mayıs 2016’ da sona erecek. 5 eğitici tarafından verilecek kursun sonunda iş garantisi de olacak. Kursiyerlere eğitim süresince günlük 25 TL ücret ödenecek ve genel sağlık sigortaları yapılacak.

2.526 kez okundu