YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale-İstanbul Uçak Seferleri 15 Mart’ta Yeniden mi Başlıyor?

26 Eylül 2018 tarihinde iptal edilen Çanakkale ile İstanbul arasındaki uçak saferlerinin 15 Mart 2019 tarihinden itibaren yeniden başlayacağı iddia edildi.

02 Mart 2019 tarihinde eklendi

Edinilen bilgiye göre Çanakkale ile İstanbul arasında sefer yapan Onur Air firmasının 26 Eylül 2018 tarihi itibariyle bu hattaki seferleri kaldırmasının ardından Çanakkaleli turizmciler devreye girmiş ve bu hatta yeniden hava ulaşımının yapılmasını istemişlerdi. Siyasilerin de devreye girmesinin ardından yapılan görüşmelerde özellikle Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıldönümü öncesi 15 Mart 2019 tarihi itibariyle Çanakkale-İstanbul arasında uçak seferlerinin başlatılması ile ilgili önemli gelişmelerin olduğu ve bu tarihten itibaren de Atatürk Havalimanı ile Çanakkale Havalimanı arasında seferlerin başlaması konusunda pürüzlerin giderildiği öğrenildi. 15 Mart tarihinde karşılıklı olarak hergün yapılması planlanan uçuşların 7 Nisan tarihinden sonra ise yeni açılan havalimanı ile gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Öte yandan 15 Mart tarihinde başlaması planlanan Çanakkale-İstanbul arasındaki uçak seferlerini hangi firmanın yapacağı konusunda bir açıklama yapılmazken, bilet fiyatlarının ise kısa sürede belli olması bekleniyor.

HABER: Ayhan ÖNCÜ / ÇANAKKALE

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.379 kez okundu