YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale-İstanbul Uçak Seferleri Başlıyor

1 Kasım 2017 tarihi itibariyle Onur Air ve Gestaş işbirliği ile Çanakkale’den İstanbul Atatürk Havalimanına uçak seferleri yeniden başlıyor.

13 Ekim 2017 tarihinde eklendi

Konu ile ilgili olarak Kolin Hotel’de düzenlenen uçak seferleri ile ilgili toplantıya Gestaş Genel Müdürü Volkan Uslu ve Onur Air Genel Müdürü Teoman Tosun ile acente temsilcileri katıldı.

Çanakkale-İstanbul arasını 50 dakikaya düşüren uçak seferlerinin başlamasının önemine değinen Onur Air Genel Müdürü Teoman Tosun, Atatürk Havalimanı gibi şehrin merkezinde bir lokasyona ulaşma imkanı tanıyan, başka iller veya yurtdışı ile Çanakkale’yi birbirine bağlayan uçak seferlerinin ekonomik fiyatlarla halka sunulacağını belirterek, “Biletlerinin her şey dahil 84 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulduğu Çanakkale seferleri haftanın 7 günü yapılacak. Seferler, Çanakkale Havalimanından 07:10’da, İstanbul Atatürk Havalimanından ise 23:20’de gerçekleşecek. Onur Air, Çanakkale uçuşları ile İstanbul Atatürk Havalimanından Çanakkale’ye direkt uçan tek havayolu olacak. Yolcular İstanbul-Çanakkale arasında direkt uçabilmenin yanı sıra, yurt içinde Adana, Antalya, Diyarbakır, İzmir, Gaziantep, Şanlıurfa ve Trabzon olmak üzere 7 şehre, yurt dışında ise Berlin, Düsseldoorf ve Odessa olmak üzere 3 şehre uygun fiyatlarla bağlantılı uçabilecek” dedi.

“GÜNDE BİR KEZ OLACAK SEFERLERİN SAYISINI DAHA DA ARTTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Çanakkale-İstanbul arasındaki uçak seferlerinin yapılması konusundaki görüşmelerin yaklaşık bir ay kadar önce başladığını da belirten Onur Air Genel Müdürü Teoman Tosun, “2002 senesinde şimdiki Başbakanımız, o zaman Ulaştırma Bakanı olan Sayın Binali Yıldırım “havayolu halkın yolu” bir kelime etti, tüm hedefleri onun üzerine kuruyoruz. Halkın yolu olmaya başladı havayolu. Türkiye’de 57 tane meydanımız var. Bu meydanların tamamına sefer yapmayı planlıyoruz ama pek kolay olmuyor. Çanakkale’de bunlardan bir tanesi. İnşallah bundan sonra bu işbirliği ile beraber, akıl ve mantık birliğiyle beraber Çanakkale’de havacılıkla ilgili yeni koşulları getirmeyi hedefliyoruz. İnsanların havayoluna koşmasını sağlayacağız ki, bu hat canlı kalsın. İnşallah günde bir kez şeklinde başlayacak seferlerimiz günde 3-4’e çıksın. Bunun için birliktelik önemli. Yurt dışı bağlantıları olsun. Burası aktif bir şehir haline gelsin. Burada en büyük desteği de Gestaş’tan ve Volkan beyden aldık. Eksik olmasın. Kendisi Çanakkale için çok şeyler yapıyor. Burada da bize itici güç oldu. Hep beraber güç birliği ile bu hattı yaşatmaya gayret edeceğiz” dedi.

“2018 TROİA YILI İLE İLGİLİ UÇAKLARDAN BİRİSİNE LOGO KOYABİLİR YA DA İSMİNİ TROİA VEYA ÇANAKKALE KOYABİLİRİZ”

2018 Troia Yılı’nın önemine de değinen Onur Air Genel Müdürü Teoman Tosun, “Çanakkale bizim için çok önemli. Biliyorsunuz  2018 yılı Troia Yılı oldu  Bu kapsamda Troia’nın tanıtımının yapılması için uçaklarımızdan birisine Troia Yılı le ilgili bir logo koyabilir, yada ismini Troia veyahut Çanakkale koyabiliriz. Amacımız burada turizme katkı sağlamak. Bunun içinde gerekeni her zaman yapmaya hazırız” dedi.

Firma olarak sefer yaptıkları illerden kolay kolay geri çekilmediklerini de belirten Onur Air Genel Müdürü Teoman Tosun, “Çanakkale’de de uzun soluklu kalmayı ve sefer yapmayı planlıyoruz. Bu konuda halkımızın da desteğine ihtiyacımız var. Çanakkale’den kolay kolay da seferlerimizi geri çekeceğimize inanmıyorum. Bizler firma olarak gittiğimiz her yerden kolay kolay geri çekilmedik” şeklinde konuştu.

“GESTAŞ OLARAK DESTEĞİMİZ SÜRECEK”

Uçak seferlerine Gestaş olarak destek verdiklerini belerten Gestaş Genel Müdürü Volkan Uslu ise, “Geçen hafta başbakanımızın ziyaretinde açıklandığı gibi 1 Kasım’da Onur Air seferlerini başlatmış olacak. 1 Kasım ile 20 Kasım arasındaki tarihlerde haftada 4 sefer olacak. İlk defa Çanakkale’den İstanbul havalimanına seferler gerçekleşecek. 20 Kasım’dan itibaren de haftanın 7 günü Çanakkale-İstanbul seferleri inşallah aralıksız devam edecek. Hem uluslararası aktarmalara yetişmek anlamında hem de tüm Türkiye’den Çanakkale’ye dönüş yapmak isteyen yolcularımızın saatlere yetişmesi anlamında Onur Air ekibi ve Teoman beyin gayretleriyle gerçekten Çanakkale’nin menfaatine ve en uygun saat belirlendi. Hem Gestaş, hem de Onur Air ekibi bu işin hızlı bir şekilde olması için ciddi efor harcadı. Çok uygun şekilde Çanakkalelilerin, Çanakkale’ye gelecek kişilerin hava yolundan, halkın yolundan faydalanması için güzel bir birliktelik oldu. Uygun fiyatlarda seferler yapılmaya başlanacak. 84 TL’den başlayan fiyatlar olacak. Bizde Gestaş olarak Çanakkale’de bu konunun daha fazla desteklenmesi anlamında bir promosyon kampanyası düzenledik. Özellikle GESTCARD olan ilk 500 öğrenciye gidiş dönüş 119,90 TL’lik bir fiyat uygulaması olacak. Yine GESTCARD müşterisi olan ilk 500 yolcuya da 149’90 TL’den bilet uygulaması olacak. Bu anlamda da hem bu seyahati deneyimlemesi, hem de tecrübelerini aktarması anlamında böyle bir yaklaşıma gittik. Önümüzdeki sene Troia Yılı. Çanakkale’miz için önemli bir yıl. Troia yılı öncesi böyle bir işbirliği ile ulaşımın İstanbul’dan Atatürk Havalimanı üzerinden başlatılması ve bunun o zamana kadara oturtulacak olması, turizm potansiyeli anlamında, şehrimizin konaklama gün sayısının artması anlamında ve uluslararası bir destinasyon olması noktasında çok önemli. Çanakkale’nin uluslararası bir havalimanı olmasından kaynaklı, buradan binen bir yolcu hava alanına çıkmadan aktarma yapabilecek. Farklı coğrafyalarda bu imkan da sunulmuş oluyor. Bu konuyu ilk görüştüğümüzden itibaren çok hızlı ilerledik. Onur Air yöneticilerinin gerçekten sahiplenmesi, destek olması bizdeki heyecanı taşıyıp hemen sonuç odaklı yaklaşması bunda çok etkili oldu. İnşallah Çanakkale’nin faydasına sürekli bir hizmet olur” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından GESTAŞ ise Onur Air arasında işbirliği sözleşme imzalandı.

(HABER / FOTOĞRAF : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

3.054 kez okundu