YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale-İstanbul Uçak Seferleri Kaldırılıyor mu?

Çanakkale’de Valilik, Belediye ve Ticaret Sanayi Odası ile çok sayıda sivil toplum kuruluşunun aylar süren çabaları sonucunda yeniden seferlere başlanan Çanakkale-İstanbul arasındaki uçak seferlerinin yeniden iptal edilme riski ile karşı karşıya olduğu iddia edildi.

09 Kasım 2015 tarihinde eklendi

Edinilen bilgiye göre Çanakkale ile İstanbul arasında sefer yapan ve büyük ilgi gören Bora-Jet firmasına ait uçak seferlerinde doluluk oranı yüzde 80’lere ulaştı. Kısa sürede uçak yolculuğuna alışan Çanakkaleliler karayolu dışında havayolunu da tercih edince uçaklar hafta boyunca 7 gün Çanakkale ile İstanbul arasında günübirlik sefer yapmaya başladı. Uygun fiyatları ile otobüs yerine uçağı tercih eden Çanakkaleliler 25 dakikada İstanbul’a ulaşmanın keyfini yaşadılar.

VALİLİK UÇAK PERSONELİNİN KONAKLAMA ÜCRETLERİNİ ÖDEMEKTEN VAZGEÇTİ

Uzun süre Çanakkale’ye gelen Bora-Jet firmasına ait uçak personelinin günlük konaklama ücretlerini Valilik, Belediye ve Ticaret Sanayi Odası gibi kuruluşlar ödemesine rağmen kısa bir süre önce Valilik ilgili birimlere yazdığı resmi yazı ile uçak personelinin konaklama ücretlerinin bundan sonra ödenmeyeceğini bildirdi. Bunun üzerine zor durumda kalan uçak firması acenteleri sorunun çözümü için AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’dan yardım talebinde bulundu. Yaklaşık 1 aydan buyana Çanakkale’ye gelen Bora-Jet firmasına ait personelin konaklama ücretlerinin ödenmediği ve otellerin bunları borç yazdığı öğrenildi. Valiliğin bu konaklama ücretlerini ödemeyeceğine dair ilgili yazıyı acentelere göndermesinin ardından biriken bu parayı kimin ödeyeceği ise bilinmiyor.

PERSONELİN AYLIK KONAKLAMA ÜCRETİ 10 BİN TL’Yİ BULUYOR

Bu arada Çanakkale-İstanbul hattında sefer yapan Bora-Jet firmasına ait uçak personelinin aylık konaklama ücretinin tahmini 10 bin TL olduğu iddia edildi. Konaklama ücretinin uçak firması tarafından ödenmeyeceği, bu paranın Çanakkale’de Valilik, Belediye ve Ticaret Sanayi Odası gibi kuruluşların ortaklaşa çabaları ile ödendiği iddia edilirken, bu paranın yaklaşık 1 aydan buyana ödenmemesi sebebiyle gerek otellerin, gerekse acentelerin ve uçak personelinin zorluk çektiği öğrenildi.

UÇAK SEFERLERİ İPTAL OLURSA 1,5 YIL BAŞKA HİÇBİR UÇAK İSTANBUL’DAN ÇANAKKALE’YE SEFER YAPAMAYACAK

Öte yandan Çanakkale-İstanbul hattında sefer yapmak için 3 yıl süre ile izin alan Bora-Jet firmasının yaşanan bu olayların ardından seferleri iptal etme kararı alması halinde bu hatta başka firmanın sefer yapma hakkının da olmadığı öğrenildi. 3 yıllık sürenin 1,5 yılını kullanan Bora-Jet firmasının yaşanan bu olayların ardından kalan 1,5 yıllık kısmında sefer yapmama kararı alırsa başka hiçbir firma Çanakkale-İstanbul hattında uçuş yapamayacak. Başka bir firma bu hatta uçuş yapmak isterse Bora-Jet firmasından izin almak zorunda kalacak. Bora-Jet firması “Olmaz. Bu hatta çalışamazsın” derse Çanakkale-İstanbul seferleri 1,5 yıl daha yapılamayacak. Bora-Jet firması Kasım 2015 ayı sonunda seferlere ara verirse yeniden Çanakkale-İstanbul seferlerinin başlaması ise yapılacak planlamaların ardından ancak Mart 2016 ayı sonunda olabilecek.  

BORA-JET FİRMASI YETKİLİLERİ VALİ ERKAL İLE GÖRÜŞME YAPACAK

Bu arada yaşanan bu olayların ardından Bora-Jet firması yetkilileri Çanakkale’deki acente yetkilileri ile birlikte Vali Hamza Erkal ile görüşme yapma kararı aldı. Önümüzdeki hafta içinde Valilikte gerçekleşecek görüşmede yaşanan bu olaylar ve Çanakkale-İstanbul hattında 7 gün olan seferlerin 6 güne indirilmesi konularının ele alınacağı öğrenildi

(ÖZEL HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.487 kez okundu