YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Koza Gençlik Derneği Gönüllüleri Slovakya’da

Çanakkale Koza Gençlik Derneği düzenlediği bilgilendirme toplantıları ve gerçekleştirdikleri yurtdışı projeleri ile gençlere yurtdışı ve yerel sosyal sorumluluk projeleri sunmaya devam ediyor.

12 Ekim 2016 tarihinde eklendi

Çanakkale Koza Gençlik Derneği yetkilileri yaptıkları açıklamada dernek tarafından gerçekleştirilen Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Erasmus+ Gençlik Programı ile dernek gönüllüsü 6 gencin 9 - 16 Ekim 2016 tarihleri arasında Slovakya'nın Snina şehrinde 6 ülkeden 38 katılımcı ile ''Gençlik Değişimi'' projesine katıldıklarını belirtti.

Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Erasmus+ Gençlik Programına bağlı Gençlik Değişimleri’nin farklı ülkelerden genç gruplarına bir araya gelme ve birbirlerinin kültürleri hakkında öğrenme fırsatı sunduğunu belirten yetkililer, “Gruplar bu kapsamda karşılıklı ilgi duyulan bir konu etrafında Gençlik Değişimini birlikte planlıyorlar. Gençler bu eylem ile yurt dışındaki projelere katılabildikleri gibi yurt içinde de uluslararası projeler yapabiliyorlar. Bir Gençlik Değişimine katılmak için yabancı dilinizin çok iyi seviyede olması da gerekmiyor. Bu etkinliklere katılacaklar 13-30 yaş arasındadır ve grup liderleri için yaş sınırı yoktur. Esas faaliyet seyahat günleri hariç en az 5 ve en fazla 21 günde gerçekleştirilir. Grup liderleri hariç en az 16 ve en fazla 60 katılımcı ile gerçekleştirilir. Grup liderleri hariç her grupta en az 4 katılımcı olmalıdır. Bu kapsamda bizlerde dernek olarak kısa bir süre önce Erasmus+ Gençlik Programı ile dernek gönüllüsü 6 gencimizle Slovakya'nın Snina şehrinde 6 ülkeden 38 katılımcı ile ''Gençlik Değişimi'' projesine katıldık” dedi.

(HABER: AYHAN ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.439 kez okundu