YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Resim Yarışmasının Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

02 Nisan 2010 tarihinde eklendi

Türkiye ile Avustralya dostluğu üzerine verdiği mesaj ile dikkatleri üzerine çeken "Çanakkale Resim Yarışması"nın sonuçlarını belirleyecek olan büyük jüri Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) toplandı. Genel merkezi Avustralya Sidney’de bulunan Gelibolu Memorial Club ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından düzenlenen “2010 5. Çanakkale Resim Yarışması” jürisi ÇOMÜ Senato Salonu’nda toplandı. Çanakkale Savaşları’nın insanlığa miras bıraktığı evrensel barış, özgürlük, vatan sevgisi, cesaret, dostluk ve sadakat temalarının işlendiği resim yarışmasında, dereceye giren eserler belirlendi. ÇOMÜ Rektörü Prof Dr Ali Akdemir, Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof Dr Süleyman Saim Tekcan, Mimar Sinan Üniversitesi Rektörü Prof. Rahmi Aksungur’u temsilen Yrd. Doç Murat Mete Ağyar ve Çanakkale Avustralya Konsolosu Andrew Koç McDonald’tan oluşan jüri bu yılın ödül alan eserlerini belirledi. Bu yıl beşincisi gerçekleştirilmekte olan barış temalı 2010 Çanakkale Resim Yarışması’nda geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Çanakkale Savaşı kahramanlarının şahsında gerçekleşen ve sürekli barış ve evrensel özgürlüğün temeli olarak tüm insanlığa miras bırakılan sadakat, saygı, vatan sevgisi, cesaret ve arkadaşlık değerleri konu edildi. Işık Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Çanakkale Sanayici ve İşadamları Derneği’nin de destek verdiği yarışmaya 101 eser katıldı.
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Çanakkale Resim Yarışması Komite yetkilileri 2010 Çanakkale Resim Yarışması’nın on senelik projenin beşinci adımını oluşturmakta olduğunu ifade ettiler. İlk kez Çanakkale Savaşları’nda düşman olarak karşı karşıya gelen iki ulus bu gün ortaya koydukları dostluk ile tüm dünya uluslarına örnek teşkil etmekte olduğunu ifade eden CAP Komitesi Sekreteri Özge Büyük, “Türkler ve Avustralyalılar başlangıçta birbirlerini savaş alanlarında, burada, Çanakkale’de tanıdılar. Bildiğiniz gibi bizim Gelibolu Harekâtı olarak adlandırdığımız Çanakkale Savaşları her iki ulus için de önemli olmuştur ve hala daha önemini korumaktadır. Geçmişin düşmanları artık sıkı dostlar oldular” dedi.
Konusu Çanakkale Savaşı kahramanlarının şahsında gerçekleşen ve sürekli barış ve evrensel özgürlüğün temeli olarak tüm insanlığa miras bırakılan sadakat, saygı, vatan sevgisi, cesaret ve arkadaşlık değerleri olan Çanakkale Resim Yarışması’nın benzeri bir yarışma da "Gelibolu Resim Yarışması" adı ile Avustralya’da da gerçekleştiriliyor. Çanakkale Savaşları’nın 100. Yıldönümü olan 2015 yılında gerçekleştirilecek son Çanakkale Resim Yarışması ile projenin tamamlanmasından sonra, on yıl boyunca Türkiye, Avustralya ve Yeni Zelanda’da düzenlenen yarışmalardan birincilik ödülünü alan toplamda 20 resim, Türkiye, Avustralya, ve Yeni Zelanda’da açılacak çeşitli sergiler ile sergilenecek. Yarışmanın ayrıntılı olarak duyurulduğu “www.gelibolumemorial.com” internet sitesinde birincilik ödülünün 10.000 TL olduğu ilan edildi. Yarışmada birincilik ödülü harici verilecek ödüllerin ise valilik, büyükelçilik ve rektörlük ödülü olduğu açıklandı.

2.371 kez okundu