YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Sağanak Yağmura Teslim

Çanakkale’de gün boyu aralıklarla devam eden ve akşam saatlerinde de etkisini arttıran sağanak yağmur hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

03 Ocak 2016 tarihinde eklendi

Çanakkale il merkezi ile birlikte birçok ilçede de etkili olan sağanak yağmur gece 23.15 sıralarında hızını arttırdı. Fırtına ile başlayan yağmur sebebiyle cadde ve sokaklar sular içinde kalırken, tekneleri ise denizde olan balıkçılar da zor anlar yaşadı.

Bu arada belediye ekipleri de sağanak yağmur sebebiyle cadde ve sokaklarda tıkanan rögarları açmak için çaba sarfetti.

Sağanak yağmurun etkili olduğu ilçelerden birisi de Gökçeada oldu. Gökçeada’da aşırı yağış sebebiyle ilçe merkezinden geçen Çınarlı Deresi’nin debisi yükseldi. Yetkililer derenin taşma ihtimaline karşı önlem aldı.

METEOROLOJİ’DEN UYARI

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise Çanakkale’nin de içinde bulunduğu Marmara Bölgesinin batı kesimlerinde Perşembe gününe kadar aralıklarla yağış görüleceğini belirterek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yapılan son değerlendirmelere göre bugün (3/Ocak/2016) akşam saatlerinden sonra batı bölgelerimizde etkili olması beklenen yağışların, İzmir, Aydın, Çanakkale ve Balıkesir'in batı ilçelerinde kuvvetli (20-50 mm) , gece saatlerinden sonra Muğla ve Antalya çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 mm) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışların meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır”

HAVA SICAKLIKLARI ARTACAK

Öte yandan Çanakkale'de sıfırın alında 4-5 dereceye kadar düşen hava sıcaklıkları bu hafta ile birlikte artmaya başlayacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Çanakkale’de hava sıcaklıkları hafta içinde gündüz 15 dereceye kadar yükselecek. Geceleri de sıcaklıklar 3 ile 6 derece civarlarında olacak.

(Haber: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

1.814 kez okundu