YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Sanat Tiyatrosu Ekibi Hollanda’da

Başbakanlığı’nın desteği ile Hollanda’nın Rotterdam, Eindhoven ve Zaandam şehirlerinde  tiyatro gösterilerine gelen 21 kişilik Çanakkale Sanat Tiyatrosu ekibi gösterilerinin ardından “Bülent-Buğra Türker Çanakkale Dostluk Müzesi”ni ziyaret etti.

09 Mart 2016 tarihinde eklendi

Çanakkale Sanat Tiyatrosu’nun Sanat Yönetmeni Abdülkadir Karta ve ekipte yer alan Hüseyin Bozyiğit, Erol Yağız, Yelda Yılmaz, Merve Yılmaz, Elif Nur Güley, Ezgi Çetin, Sıla Esen, Sena Bıyıkoğlu, Mustafa Efe, Ahmet Yasin Gönül, Numan Safa Yaşar, Kuzey Kumsal, Emirhan Dürüst, Ozan Karademir, Emre Okta ve Özgür Evren’i Çanakkale Müzesi’nin 80 yaşındaki gizli kahramanı Zehra Türker, Halkla İlişkiler Müdürü Erol Sanburkan, Vahit Acıöz ve müze sahibi Bülent Türker karşıladı.

Ziyarette bir açıklama yapan Çanakkale Sanat Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Abdülkadir Katra Hollanda’da gerçekleştirdikleri tiyatro gösterisine yoğun ilgi olduğunu belirterek, “Dün akşam 800 kişilik salon tamamen doldu. Mutlu olduk. Sabah ilk işimizde Hollanda’da yer alan bu müzeyi ziyaret etmek oldu. Ne söyleyeceğimi bilemiyorum.Tek kelime ile mükemmel.309 metrekarelik evin her yeri tarih kokuyor. Savaştan kalma tek bayrak, Atatürk’ün gençliğe hitabı, Sancak, Çanakkale Savaşı döneminden kalma silah , kılıç tabancalar ve muhteşem bir Atatürk odası. Her yer tarih. Tek kelime ile ben ve ekibim bu manzara karşısında oldukça şaşırdık. 15 dakikalık bir ziyaret için geldiğimiz bu müze evden 2 saatte zor ayrıldık. Zehra ana bizi çok iyi ağırladı. Tüm ekibe ziyaretçi belgesi ve tek tek kitaplar imzalanıp verildi. Ücretsiz olarak gezilebilen bu müzenin kurulmasında emeği geçenleri kutluyorum” dedi

MÜZEYE GİRİŞTEN ÜCRET ALINMIYOR

Bülent-Buğra Türker Müzesi Halkla İlişkiler Müdürü Erol Sanburkan da yaptığı konuşmada yurt dışında gençlere Çanakkale ruhunu en iyi şekilde anlatmaya çalıştıklarını belirterek; “Hollanda ve Avrupa’daki Türklerin Çanakkale ruhunu içinde yaşatabilmeleri için adeta seferber olduk. Bunun içinde Hollanda’da yaşamını sürdüren Bülent Türker kendi evini müze haline getirdi. Şimdiye kadar müze evi yaklaşık 10 bin kişi ziyaret etti. Bize bu güne kadar kimse en ufak bir maddi manevi destek vermedi. Gece gündüz haftanın 7 günü konukları burada ağırlıyoruz” dedi.

“HOLLANDA’DA ÇANAKKALEYİ YAŞATIYORUZ”

Müze evin sahibi Bülent Türker ise bu güne kadar kendi imkanları ile oluşturduğu müze için  ne park ücreti, ne giriş ücreti, ne de çay kahve ve ikramlar için kimseden para almadıklarını belirterek, “Bu işi tamamen kendi imkanlarımızla yapıyoruz. Bizlere destek olunması gerekir. Her gence ziyaret belgesi, kitaplar, bayrak ve posterler hediye ediyoruz. Hollanda’da Çanakkale’yi yaşatıyoruz. Bu güne kadar kimse tarafından desteklenmedik ve ödüllendirilmedik. Annem ve oğlumla gurur duyuyorum. Çanakkale anlatılmaz yaşanır. Zamanımız olduğu sürece bu müzeyi aktif halde tutmaya devam edeceğiz” dedi.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

2.564 kez okundu