YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Savaşları Enstitüsü, “Çanakkale Savaşları Ansiklopedisi” Hazırlıyor

Çanakkale Savaşları Enstitüsü, Çanakkale Savaşları ile ilgili ansiklopedi oluşturmak için çalışmalara başladı.

12 Mart 2022 tarihinde eklendi

1915 yılında Birinci Dünya Savaşı’nın önemli bir cephesi olan Çanakkale Cephesi ile ilgili yer isimleri, komutan biyografileri, muharebe teknikleri, yaşanan olaylar, silah, araç ve gereçler, cephe gerisi, teşkilat şemaları gibi her türlü tarihsel konuyu içeren, akademisyen ve araştırmacılar tarafından hazırlanarak kontrolleri sağlanmış maddelerden oluşan “Çanakkale Savaşları Ansiklopedisi”nin proje yürütücülüğü, sorumluğu ve Bilim Kurulu Başkanlığı’nı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Karataş üstlenecek.

Çanakkale Savaşları Enstitüsü, altyapısını kurduğu ansiklopedi ile Çanakkale Savaşları ile ilgili doğruluğu onaylanmış verileri, dijital ortama sunmayı; ortaya çıkan her türlü onaylanmış veri ile ulusal ve uluslararası bakımdan dağınık, çarpıtılmış ya da hatalı verilerin düzeltilmesine kaynak sağlamayı amaçlıyor.

Çanakkale Savaşları konusu, sadece akademisyenlerin üretim yaptığı bir alan olmadığı için Ansiklopedi yazarlığı, araştırmacı-yazar statüsünde bulunan ve sivil araştırmacı olarak yayın yapan kişilere de açık olacak.

Araştırmacılar, " https://canakkalesavaslariansiklopedisi.com " uzantılı web sitesi aracılığı ile açık erişim olarak yazılan maddeleri takip edebilecek; " ansiklopedi@casaen.org " uzantılı mail adresi ile madde önerisinde bulunabilecek.

Kültür Bakanlığı’nın 978-605-80897-7-8 numaralı ISBN’sine kayıtlı olarak yazılan ansiklopedi maddeleri, akademik olarak da kullanılabilecek.

 (Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

6.204 kez okundu