YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

“Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı” Türkiye Turuna Çıktı

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen proje ile hayata geçirilen “Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı” Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da katıldığı tören ile Türkiye turuna uğurlandı.

30 Haziran 2020 tarihinde eklendi

Ankara’da düzenlenen törende bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, tarihimize verdikleri önemi değinerek, “Yeni bir konseptimiz de "Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı." Üzerinden 100 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen Çanakkale Savaşı’ndaki o milli mücadele ruhunu hala hepimiz içimizde yaşıyoruz. Amacımız bu ruhu gelecek nesillerin en iyi şekilde hissedebilecekleri bir ortam hazırlamaktı. Gençlerimizin ayağına bu ortamı götürerek duyguları hissettirmek istiyoruz. "Çanakkale Savaşları Mobil Tırı"mız da bugün itibariyle Türkiye'yi dolaşmaya başlıyor. Hedefimiz 81 ilimizde 100 bin aktif temas sağlamak. Birde ilçesinde kütüphane olmayan yerlere kütüphane götürmek için başlattığımız bir konseptimiz var. Bugüne kadar 53 gezici kütüphane faaliyete geçmişti. Bugün, 4 tane daha gezici kütüphaneyi hizmete alıyoruz. Bu 4 gezici kütüphanemiz de; Kocaeli, Amasya, Şırnak ve Batman’a gidecek ve halkımızla buluşacak. Önemli olan kültür ve sanat etkinliklerini her ortamda halkımıza ulaştırabilmek. Bu bağlamda gezgin kültür festivali çok doğru bir konsept olduğunu düşünüyorum” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy konuşmasının ardından Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir’in de katılımı ile “Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı”nın protokolünü imzalayıp törene katılanlarla birlikte “Çanakkale  Savaşları Mobil Müze Tırı” ile “Mobil Kütüphane Aracı”nı gezerek yetkililerden bilgi aldı.

(HABER: AYHAN ÖNCÜ / ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.386 kez okundu