YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

“Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı” Türkiye Turunda

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen proje ile hayata geçirilen ve 30 Haziran 2020 tarihinden itibaren hizmete giren “Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı” Türkiye turuna devam ediyor.

11 Kasım 2020 tarihinde eklendi

30 Haziran 2020 tarihinde Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da katılımı ile düzenlenen tören ile Türkiye turuna çıkan “Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı” üzerinden 100 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen Çanakkale Savaşı’ndaki o milli mücadele ruhunu vatandaşlara yaşatıyor. Müze Tırda Çanakkale Savaşları ile ilgili birçok materyal, videolar ve savaş objeleri ve o döneme ait açıklayıcı bilgiler yer alıyor. Çanakkale Savaşları ile ilgili broşür ve kitapların da yer aldığı Müze Tırı ziyaret edenler kendilerini adeta Çanakkale Savaşı’nda cephedeymiş gibi hissederek o ruhu yakalayıp, o günlere adeta tanıklık ediyorlar.

30 Haziran 2020 tarihinden buyana çok sayıda il ve ilçeyi dolaşarak Çanakkale’ye gelip bu tarihi bölgeyi göremeyenlerin ayağına 100 yıl öncesine ait savaş hatıralarını götüren “Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı”nın 81 ilin tamamına gitmesi hedefleniyor.

(HABER: AYHAN ÖNCÜ / ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

13.044 kez okundu