YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Savaşları'ndan Kalma 108 Yıllık Top Mermisi İmha Edildi

Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda Çanakkale Savaşları'ndan kalma 108 yıllık patlamamış top mermisi bulundu. Jandarma bomba imha ekipleri tarafından yapılan incelemenin ardından top mermisi imha edildi.

16 Mayıs 2023 tarihinde eklendi

Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda Lone Pine'ın arka tarafında Çanakkale Savaşları'ndan kalma top mermisi bulundu. Dünya’nın en iyi korunmuş muharebe sahalarından biri olan Tarihi Alan sınırları içerisinde Arıburnu yürüyüş güzergahında Artillery Road-Topçu yolu yakınlarında patlamamış top mermisi tespit edildi. Mermi, Orman Genel Müdürlüğü tarafından tespit edildikten sonra Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'na bildirildi.

İVEDİ BİR ŞEKİLDE İMHA EDİLMESİNE KARAR VERİLDİ

Bugün saat 10.30 sularında top mermisinin bulunduğu alana giden Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Jandarma ve İtfaiye ekipleri incelemelerde bulundu. Yapılan inceleme sonunda top mermisinin herhangi bir tehlikeye sebebiyet vermemesi için ivedi bir şekilde imha edilmesine karar verildi. Top mermisinin bulunduğu alanın az ilerisine çukur kazılarak top mermisi tedbirli bir şekilde çukura yerleştirildi. 6 inçlik bir donanma topuna ait olduğu tahmin edilen top mermisi, bulunduğu bölgede saat 12.38'de Jandarma bomba imha ekipleri tarafından imha edildi.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO
7.968 kez okundu