YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Savaşları’nın İlk Şehitleri Törenle Anıldı

Çanakkale'de 3 Kasım 1914 tarihinde Seddülbahir Kalesi’nde şehit düşen ilk askerlerimiz 5 subay ve 81 er tören ile anıldı.

03 Kasım 2020 tarihinde eklendi

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından Eceabat ilçesine bağlı Seddülbahir Köyünde yer alan Seddülbahir Kalesi’nin girişindeki 3 Kasım Şehitliği’nde gerçekleştirilen anma töreninde bir konuşma yapan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, 3 Kasım 1914'ün, Çanakkale'de ilk şehitlerin verildiği gün olduğunu belirterek, “3 Kasım’da düşman donanmasındaki gemiler açığa gelip, Seddülbahir’i bombaladıklarında cephaneliğin ateş alması sonucu infilak etmesiyle oluşan patlamada 81 er ve 5 subayın şehit olmuştu. Bu kahramanlarımız tarihe Çanakkale’nin ilk şehitleri olarak geçmişlerdir. Onları rahmetle ve şükranla anıyoruz. Cenab-ı Allah’ın izni ve şehitlerimizin fedakarlığı sayesinde hür rüzgarlar esiyor. Temennimiz odur, inşallah bu topraklarda al bayrağımız dalgalanacak ve ezanlar hiç dinmeyecek. Biz de kahraman şehit ve gazilerimizi unutmayacağız. Onları her zaman hayırla yad edeceğiz. Onları unutmadığımızı ve onları çok sevdiğimizi göstermek için bugün buradayız” dedi.

Konuşmanın ardından Çanakkale Savaşı’nda şehit düşen askerler için dua edilerek şehitliğe protokol üyeleri tarafından karanfil bırakıldı.

Törene Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Eceabat Kaymakamı Hasan Ongu, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tahsin Saruhan, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli katıldı.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

8.964 kez okundu