YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Savaşları’nın İlk Şehitleri Törenle Anıldı

Çanakkale'de 3 Kasım 1914 tarihinde Seddülbahir Kalesi’nde şehit düşen ilk askerlerimiz 5 subay ve 81 er tören ile anıldı.

03 Kasım 2021 tarihinde eklendi

Seddülbahir Kalesi girişinde düzenlenen anma törenine, Vali İlhami Aktaş, Eceabat Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tahsin Saruhan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı Yarbay Ercan Oran, daire müdürleri katıldı.

Anma töreninde bir konuşma yapan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, 3 Kasım 1914’ün Çanakkale'de ilk şehitlerin verildiği gün olduğunu belirterek, “Bugün bir kez daha sizlerle şehitlerimizin defnedildiği bu mekanda onları hem saygıyla, hem de rahmet, minnet ve şükranla duygularımızla anacağız. Biz Tarihi Alan Başkanlığı olarak Çanakkale'de şehit, gazi olmuş bütün vatan evlatlarımızı unutmadığımızı, unutmayacağımızı ve gelecek kuşaklara da saygıdeğer hatıralarını aktaracağımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Bize bu toprakları vatan yapan bütün ecdadımızın ruhu şad olsun” dedi.

Anma programının ardından ise Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'nde, “1915 Çanakkale Muharebeleri Osmanlı Üniformaları” sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Sergisinin açılışı Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve protokol üyeleri gerçekleştirdi.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

6.648 kez okundu