YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Şehidini Sonsuzluğa Uğurladı

PKK terör örgütü tarafından Cizre Şırnak karayolu üzerindeki Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliği'ne yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasına yapılan saldırı sonucu şehit olan Çanakkaleli Polis Memuru Halil İbrahim Eriç, doğum yeri olan Çan ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

28 Ağustos 2016 tarihinde eklendi

Gece geç saatlerde uçak ile Çanakkale’ye getirilen Çanakkaleli Şehit Polis Memuru Halil İbrahim Eriç’in naaşını havaalanında yüzlerce kişi karşıladı. Konvoy eşliğinde sirenler çalınıp dualar edilerek doğum yeri olan Çan ilçesine götürülen şehidin cenazesi 28 Ağustos 2016 Pazar günü Çarşı Camiine getirildi. Binlerce kişinin katıldığı şehidin cenaze namazını Çanakkale İl müftüsü İbrahim Öcüt kıldırdı.

PKK terör örgütüne lanetlerin yağdığı ve “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez” sloganları eşliğinde ilçe mezarlığına götürülerek toprağa verilen Çanakkaleli Polis Memuru Halil İbrahim Eriç’in cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Gelibolu 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, AK Parti Çanakkale Milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, CHP Çanakkale milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent Öz, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

Öte yandan tören sırasında şehidin babası Hamdi Eriç ile annesi Asiye Eriç, kardeşleri Hüseyin. Kani, Kübra ve Fatma Eriç tabutun başında gözyaşı döktü.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO
2.523 kez okundu