YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Şehitler Abidesi’nde Buruk Tören

Çanakkale Kara Savaşları’nda hayatını kaybeden şehitlerimiz 105. yıl dönümünde sade bir törenle anıldı.

24 Nisan 2020 tarihinde eklendi

Çanakkale Kara Savaşları’nın 105. yıl dönümü nedeniyle Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı’nda yer alan Şehitler Abidesi önünde sade bir tören düzenlendi.

Korona Virüs salgını sebebiyle bu yılki resmi törenlerin iptal edildiği Çanakkale Kara Savaşları’nın 105. yıldönümü etkinliğinde şehitlerimiz sade bir tören ile anıldı. Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Gelibolu 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir'in Atatürk Anıtına çelenk koymasının ardından şehitler için dua edildi. Tören temsili şehitliğe karanfil bırakılması ile sona erdi. 

Tören sonunda basın mensuplarına bir açıklama yapan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, 105 yıl önce Çanakkale’yi denizden geçemeyeceğini anlayan müttefik kuvvetlerin karadan bir çıkarma yaparak Çanakkale Kara Savaşları’nı başlattığını belirterek, “Korona Virüs salgını sebebiyle geniş katılımlı törenleri iptal etmiş olsak da Çanakkale Destanı’nın yazılmış olduğu bu topraklarda, bu Çanakkale kahramanlarını, o büyük insanları unutmadığımızı göstermek adına çok dar kapsamlı bir tören gerçekleştirdik. Her zaman olduğu gibi onları saygıyla andık. Onların ruhlarına dualarımızı gönderdik. ve onları bir kez daha şükranla yad ettik. Bu hastalık ortadan kalkınca vatandaşlarımızın Çanakkale Destanı”nın yazıldığı bu topraklara ziyarete geleceğini umut ediyoruz. Onları buraya bekliyoruz” dedi.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.948 kez okundu