YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Şehitlik Turu

Tarihi ve turistik açıdan önemli bir yerleşim birimi olan Çanakkale’de “Çanakkale Savaşları”nın gerçekleştiği Gelibolu Yarımadası her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin akınına uğruyor.

21 Ekim 2018 tarihinde eklendi

Binlerce hektarlık alana sahip Gelibolu Yarımadası’nda şehitlikler ve anıtların bulundukları alanları gezerek profesyonel rehberler eşliğinde bu alanlar hakkında bilgi almak artık hergün mümkün. Bu kapsamda Çanakkale’de hizmet veren acenteler günlük olarak düzenledikleri şehitlik turları ile yerli ve yabancı turistlere hizmet veriyorlar. Acenteler sabah erken saatlerden itibaren lüks araçlar ile aldıkları müşterilerini gün  boyu Gelibolu Yarımadası’nda rehberler eşliğinde gezdirerek bölge hakkında kendilerine bilgi veriyorlar. Bütçeye uygun fiyatlarla gerçekleştirilen bu gezilerde ziyaretçiler Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı bölgeleri gezerken zaman zaman duygusal anlar yaşarken, bol bol hatıra fotoğrafı çekerek bu anları ölümsüzleştirebiliyorlar.

Sabah 09:30 gibi başlayan gezide Kilitbahir Kalesi, Namazgah Tabyası, Seyit Onbaşı Heykeli, Rumeli Mecidiye Tabyası, Şahindere Sargı Yeri Şehitliği, Çanakkale Şehitler Abidesi, Ertuğrul Koyu, Yahya Çavuş Şehitliği, Anzac Koyu ve Arıburnu, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Kanlısırt ve Avustralya Anıtı, Kırmızı Sırt Tünel ve Siperler, Tüneller, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı, Atatürk Anıtı, Yeni Zelanda Anıtı ve Mezarlığı ile Bigalı Köyü Atatürk Evi Ziyareti yer alıyor. Gezi sırasında bazı acenteler farklı gezi güzergahları da düzenleyebilirken; öğle yemeklerini de gezi ücretine dahil edebiliyorlar.

Sizlerde Çanakkale’ye gelerek Gelibolu Yarımadası’ndaki şehitlikleri ziyaret etmek istiyorsanız il merkezindeki acentelerin telefon numaralarını arayarak randevu alabilir; ya da özellikle yaz aylarında feribot iskelesinin hemen yan kısmında kurulan standlardan tur bileti alarak bölgeyi görebilirsiniz.

(GELİBOLU YARIMADASI İLE İLGİLİ FOTOĞRAF GALERİSİNİ GÖRMEK İÇİN LİNKİ TIKLAYINIZ)

http://www.canakkaletravel.com/galeri/gelibolu-yarimadasi

3.317 kez okundu