YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Sofya Turizm Fuarı’na Damga Vurdu

Bulgaristan’ın Sofya şehrinde gerçekleştirilen Balkanlar’ın önemli turizm fuarlarından biri olan “37. Holiday &Spa Expo Fuarı”nda Türkiye destinasyonları içerisinde en fazla ilgiyi Çanakkale bölümü çekti.

15 Şubat 2020 tarihinde eklendi

Bu yıl 37.’si gerçekleştirilen Bulgaristan’ın en büyük turizm fuarında 25 ülkeden 380 farklı katılımcı yer aldı. Fuarı 20 bin kişinin üzerinde profesyonel ve seyahat sever ziyaret etti.

Çanakkale Assos Truva Altyapı Hizmet Birliği'nin ÇATTAB’ın destek ve katkıları ile Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği’nin (ÇATOD)  önderliğinde 21 metrekarelik özel stant ile katıldı. Fuarın 2. günü ÇATOD önderliğinde Bulgar Tur Operatörlerinin yoğun katılımı ile Çanakkale Turizmi Tanıtım ve İşbirliği toplantısı büyük bir başarı ile gerçekleştirildi. Fuarın en çok dikkat çeken ve adından söz ettiren destinasyonu olan Çanakkale için yapılan çalışmalar tüm fuar çevresinde takdirle karşılandı.

ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer, bu yıl 20’nin üzerinde ÇATOD üye ve ÇATTAB’ın katkıları ile Çanakkale’yi Sofya’da çok güçlü temsil etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Tüm üyelerimiz olağanüstü bir gayret ve sinerji ile fuar boyunca gerek Çanakkale standında, gerek dış stantlarda gerçekleştirdikleri çok sayıda acenta görüşmesi ile her yerde Çanakkale destinasyonunun gücünü hissettirdiler.  Fuarın 2.gününde saat 13:00-14:00 arası ÇATOD olarak organize ettiğimiz Bulgar Tur Operatörlerinin katılımı ile yapılan Çanakkale sunumu ve işbirliği toplantısı çok verimli geçti. Toplantı içeriğinden olumlu etkilenen çok sayıda katılımcı Bulgar operatör, Çanakkale’yi 2020 boyunca sunacakları ürünler içinde öncelik vereceklerini belirttiler. Bizler özellikle yıl boyu 3 gece ve üzeri Sejur diye tabir ettiğimiz uzun süreli konaklamalar içinde paket ürünler geliştirilmesi ve bu ürünlerin tanıtımı konusunda Bulgar operatörler ile fikir birliğine vardık. Sunumda Çanakkale’mizin sahip olduğu çok sayıda plajlarından, deniz ile ilgili Surf, Batık Dalışı gibi aktivitelerinden, antik ve tarihsel değerlerimizden, Troya Müzesi’nin EMYA yılın müzesi finalistliğinden, mevcut ulaşım kolaylığı ve köprü ile ortaya çıkacak büyük potansiyelden, alışveriş imkanları, gastronomik değerleri ve alternatif turizm imkanlarından bahsettik. Çanakkale geçmişten bugüne devam eden Ege’ye giden Bulgar misafirlerin geçiş konaklamalarında tartışmasız tek ürün olarak çok sayıda tur operatörünün kataloğunda yer alıyor. Tabi Sejur Balkan operasyonunun gerçekleşme olasılığı birçok kritere bağlı. Alternatif destinasyonlar özellikle herşey dahil konsepti sunarak tüketicinin ilgisini çekmekte. Çanakkale olarak herşey dahil hizmet sunan birkaç tesisimiz haricinde bölgemiz için mevcut tesis kapasitelerine bağlı verimli bir uygulama görünmüyor. Amacımız gelen turistin şehrin tüm paydaşlarına fayda sağlayan bir unsur olarak şehri yaşamasıdır. Bizler kültür ve dinlenme turizmini bir arada sunarak Sejur için alternatif üreteceğiz. Çanakkale Valiliğimiz’e ve ÇATTAB a Sofya fuarındaki çok değerli stant desteği için gönülden teşekkür ederiz. ÇATOD’un 21 üyesi yapılan toplantıda kura ile belirlenen 21 Bulgar acentesine 2 gece Çanakkale konaklaması hediye etti. Son dönemde Çanakkale destinasyonunun özellikle Sejur operasyonlarda tercih edilmesi için yaptığı çok kıymetli tanıtım çalışmaları ve destek için İRELS Travel’ın Sahibi ve Genel Müdürü Naci Aktürk’e plaket teşekkür plaketi takdim edildi. ÇATOD olarak Balkan turizminde Çanakkale’mizin yükselmesi için var gücümüzle çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.848 kez okundu