YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale, Tapolca İle Kardeş Kent Oluyor

Kardeş kent ilişkilerinin kurulması kapsamında Çanakkale Belediyesi'nin davetlisi olarak Macaristan’ın Tapolca kentinden gelen heyet, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı da makamında ziyaret etti.

21 Mart 2017 tarihinde eklendi

Tapolca ve Çanakkale arasında kardeş kent ilişkilerinin kurulması amacıyla kente davet edilen Tapolca Belediye Başkanı Dobo Zoltan, Macaristan Jobbik Partisi Dış İlişkiler Sorumlusu Georgina Bernath ile MÜSİAD Macaristan Temsilcisi Fadıl Başar, kent gezilerinin yanı sıra Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’la da bir araya geldi. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. Yıldönümü törenlerine katılan, ardından Çanakkale Belediyesinin zafer etkinlikleri kapsamındaki fener alayı ve Funda Arar konserinde de bulunan heyet, aynı zamanda Troya Antik Kenti başta olmak üzere kent gezisi de gerçekleştirdi.

Heyeti makamında da ağırlayan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, Tapolca ile kardeş kent ilişkilerinin kurulması adına adım atıldığını belirterek, “Kardeş kentimizden gelen heyet ile yaklaşık 3-4 gündür beraberiz. Kendileriyle en kısa zamanda kardeş şehir anlaşmamızı yapacağız. Dobo Zoltan, Tapolca Belediye Başkanı ve aynı zamanda Jobbik partisinin mensubu. O da Macarların Türk kökeninden geldiğini iddia eden ve iki yılda bir Türk kurultayı yapan bir siyasi oluşum, dolayısıyla da böyle bir yakınlığımız var. Köken itibariyle onlar da Türk olduklarını varsayıyorlar. Bu da bizim için ilişkilerin kurulması noktasında önemli. 2018 yılında Türk kurultayı var. Biz de orada protokolümüzün gereğini sağlamayı hedefliyoruz. Oradan buraya kültürel etkinlikler, öğrenci değişim programları gibi çeşitli faaliyetlerle ilişkilerimizin başlamasını umut ediyoruz” diye konuştu.

Tapolca Belediye Başkanı Dobo Zoltan da, konukseverliğinden dolayı Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a teşekkürlerini ileterek, en kısa sürede kardeş kent ilişkilerinin sağlanması adına çalışmaların başlatılacağını kaydetti.

Öte yandan Tapolca heyeti ve Başkan Gökhan, karşılıklı hediye takdiminde de bulundu.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.397 kez okundu