YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Turizmine 4 Yıldızlı Yatırım

01 Temmuz 2012 tarihinde eklendi

ÇANKA Şirketler Grubu’nun Sarıçay bölgesinde yer alan alan üzerine yapacağı 4 yıldızlı otel ile Gençlik ve Demokrasi Atölyesi’nin temeli törenle atıldı. Törende bir konuşma yapan ÇANKA Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karakaş, mülkiyeti Çanakkale Belediyesi’ne ait olan İsmet Paşa Mahallesi Setboyu Caddesi’nde bulunan alana 4 yıldızlı otel ile Gençlik Ve Demokrasi Atölyesi yapma konusunda belediye ile yapılan anlaşmaların ardından projelerin çizilip anlaşmaların yapılmasının ardından inşaat çalışmalarına başlandığını belirterek; “Biz Çanakkale’nin eğitimine 18 yıldır omuz veren kuruluş olarak ilimizin büyük potansiyeli olduğuna inandığımız turizm sektörüne yatırım yapmaya karar verdik. Kentimizden kazandığımız güvenle, kentimize yeni ve nitelikli yatırımlar kazandırarak kentimiz gelişiminde pay sahibi olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. Kemal Karakaş, konuşmasında otelin temel kazısı sırasında 97 yıl öncesine ait Çanakkale Savaş’ından kalma bir top mermisi bulunduğunu da belirterek, “Binamızın temeli Çanakkale Savaşı’nın tanığıdır. Temel kazısı sırasında burada bir İngiliz top mermisi çıktı. Kimine küp çıkar, bize ise bomba çıktı” şeklinde konuştu. Çanakkale’nin deprem bölgesi olduğundan da bahseden Kemal Karakaş, bu sebeple inşaat çalışmalarında buna çok dikkat ettiklerini ifade ederek; “Deprem gerçeğinden yola çıkarak zemin konusuna büyük önem verdik. Temel alanına 615 adet jet grout uygulamasıyla 1770 ton çimento kullanımıyla 870 bin TL para harcayarak bilimin ışığında depremden korkusuz bir zemin hazırladık” dedi. Binanın yapım süresinin 18 ay olmasına rağmen bunu 12 ayda tamamlamayı planladıklarından da bahseden Kemal Karakaş, “Hedefimiz 18 Mart 2013 tarihinde binamızı hizmete sokmak. 13 bin 155 metrekarelik toplam inşaat alanı üzerinde yapılacak otelimizde 18’i süit olmak üzere 162 odada 370 kişiye 5 yıldızlı hizmet vereceğiz. Otelde otopark, yüzme havuzu, sauna, fitness, sağlık merkezi, Türk hamamı, maasaj salonu, kuaför, kent marka ürünlerinin satılacağı butik, 4 asansör, toplantı salonu ve roofunda da 2 adet çok amaçlı salon bulunacak. Otel ile birlikte yapımı gerçekleştirilecek olan Gençlik Ve Demokrasi Atölyesi’nin toplam maliyeti 16 milyon TL’yi bulacak” dedi.
“Konaklama Sektörümüzün Kapasitesini Arttırmamız Lazım”
Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna da yaptığı konuşmada Çanakkale turizmine kazandırılan tesiste emeği geçenleri kutlayarak, bir süre önce yaptığı ilçe ziyaretlerinde özellikle Gökçeada ve Bozcaada’yı gezerken turist sayısında yaşanan gelişmeye dikkat çekti. Vali Tuna, “Bu kapsamda en kısa sürede 2 yatırımın planlanması gerekiyor. Bunlardan birincisi konaklama sektörümüzün kapasitesini arttırmak, ikincisi de toplantılarımızı, sergilerimizi, gösterilerimizi yapabileceğimiz kültür merkezleri ile spor sergi saraylarının yapılması olmalı. Bu konuda da çalışmalarımıza başladık. Buradan bir hususu daha ifade etmek istiyorum. Yatırımcılarımız özellikle Bozcaada ve Gökçeada’yı iyi incelesinler. Teşviklerden yararlanarak bu bölgelere yatırım yapsınlar” dedi.
“Kentsel Dönüşüm Projesine Başlıyoruz”
Belediye başkanı Ülgür Gökhan da yaptığı konuşmada tesisin yapıldığı yerin ÇANKA şirketine verilmesi ile ilgili yapılan prosedürü anlatarak, “Sarıçay bölgesi artık çok daha güzel bir hale geliyor. Yeni çıkan yasa ile kentsel dönüşüm projesini buradan başlatıyoruz. Kısa sürede de bu çalışmalarımıza hız vereceğiz. Çanakkale büyük gelişim yaşıyor. İlimiz 10 yıl sonunda ummadığı noktalara gelecek” dedi. Yapılan konuşmaların ardından törenle binanın temeli atıldı.

1.918 kez okundu