YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Uluslararası Koro Festivali 2 Temmuz’da Başlıyor

Çanakkale Belediyesi’nin ana sponsorluğunda düzenlenen ve bu sene beşincisi gerçekleşecek olan Çanakkale Uluslararası Koro Festivali 2 Temmuz Salı günü başlıyor. Festivale yurtiçi ve yurtdışından yaklaşık bin 500 konuk katılacak.

29 Haziran 2019 tarihinde eklendi

Bu sene, “Çokça Ses, Çokça Biz” sloganıyla duyurulan ve Türkiye başta olmak üzere KKTC, Bulgaristan, Sırbistan, Yunanistan, Makedonya, Moldova, Polonya, Macaristan, Romanya ve Ukrayna’dan toplam 44 koronun katılacağı festival kapsamında ayrıca ilk kez akademik bir yarışma da düzenlenecek. Ülkenin en büyük koro festivali unvanını taşıyan etkinliklerde, dünya koro müziği alanında uzman, yabancı ve yerli jüri üyeleri, akademisyenler ve koro şefleri de yer alacak.

Kültür ve sanat etkinliklerine büyük önem veren Çanakkale Belediyesinin de ana sponsor olduğu, Koro Şefi ve Akademisyen Mete Gökçe’nin Genel Sanat Yönetmeni olarak yer aldığı festival, 2 Temmuz 2019 Salı günü ÇOMÜ İçdaş Kongre Merkezi’nde saat 20.00’de düzenlenecek olan açılış töreni ile başlayacak. 3 Temmuz 2019 Çarşamba günü itibariyle koro performanslarının başlayacağı festival kapsamında hem salon hem de sokak konserleri gerçekleşecek. Seminerlerin de düzenleneceği festivalde ayrıca 5 Temmuz 2019 Cuma günü korolar arası çeşitli kategorilerde yarışma düzenlenecek. Festival, 6 Temmuz 2019 Cumartesi günü ÇOMÜ İçdaş Kongre Merkezi’nde saat 20.00’de düzenlenecek olan ödül ve kapanış töreni ile son bulacak.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.880 kez okundu