YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Valiliği'nde Hüzünlü Bayramlaşma Töreni

Çanakkale Valiliği Bahçesinde Vali Hamza Erkal'ın ev sahipliğinde bayramlaşma töreni düzenlendi. Vali Erkal’ın kararname ile merkez alınması sebebiyle aynı zamanda veda töreninin de olduğu bayramlaşmada hüzünlü anlar yaşandı.

12 Eylül 2016 tarihinde eklendi

Törene katılan vatandaşlar, protokol üyeleri, görevlilerin ve çocukların bayramlarını kutlayan Vali Hamza Erkal bayramlaşmaya katılan çocuklara bayram harçlığı verdi. Sıcak ve samimi bir atmosferde gerçekleştirilen bayramlaşmada, başta katılımcıların olmak üzere tüm Çanakkalelilerin bayramlarını kutlayan Vali Hamza Erkal, “Sayın Garnizon Komutanı, Sayın Belediye Başkanımız, Ak Parti İl Başkanımız, daire amirleri kıymetli misafirler, siyasi parti temsilcileri hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Hepinizi hoş geldiniz. Evet, bugün kurban bayramı çok güzel bir gün ve ben herkesin bayramını kutluyorum ve bayramlarının bayram tadında geçirmesini diliyorum. Kurban bayramı ebetteki bir dini vazife olarak, Allah'a yakınlaşmak ilk etap bu olarak görünse de tabi ki sosyal hayat içerisinde yakınlarımıza, akrabalarımıza, çevremize, mahallemize yakın olmak orda ki insanlarla birlikteliğimizi, beraberliğimizi de perçinleyecek şekilde o günü beraber kutlamak olarak düşünülebilir, öylede olduğunu düşünüyorum. Tabi ki biraz hüzünlü bir gündeyiz bugün benim veda günüm ama sadece mekâna veda ediyoruz Çanakkalelilere vedamız yoktur onlarla gönül birlikteliğimiz her zaman devam edecek. Görevler gelip geçicidir arkadaşlar hiçbir koltuk daimi değildir. O yüzden de ben bunu çok fazla büyütmüyorum doğrusunu isterseniz ama biz gönülden Çanakkaleliyiz. Zaten her Türk, Çanakkale'yi gönlünden hisseder. Çünkü Çanakkale Türkiye'dir. Bizim temellerimizin atıldığı bir il. O yüzden de biz gönlümüzde Çanakkale'yi taşıyacağız. Yolumuzu da daha çok düşürmeye çalışacağız. Evet, akşam veda yemeğinde daha detaylı konuşacağım orda bir yıllık süreyi değerlendirmeye gayret edeceğim ama bugün burada yaptığımız kutlama tamamen bayramla alakalı olduğu için fazla bu konulara girmeyeceğim. Ben tekraren hepinizin bayramını kutluyorum ümit ederim ki, daha iyi günlere daha iyi bayramlara erişiriz. Bunda sonraki süreçte iyi günler bizi bekliyor diye ümit ediyorum. Çünkü 15 Temmuz da yaşadığımız hadiseden daha kötüsü olmaz diye düşünüyorum. Hakikaten rezil bir gündü o gün. O yüzden de ondan sonraki bütün günlerimiz daha iyi olacak ümit ediyorum. Bundan sonraki hayatınızın bayram tadında ve bayram güzelliğinde olmasını dileyerek hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Törene Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.246 kez okundu