YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Yağışlı Havanın Etkisine Giriyor

Çanakkale ve yöresinde hava sıcaklıklarının 5 Şubat 2016 Cuma gününden itibaren hissedilir derecede düşeceği belirtilerek il merkezinde yağmur, yüksek kesimlerde de karla karışık yağmur ve kar yağış beklendiği açıklandı.

04 Şubat 2016 tarihinde eklendi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bölgemiz (İzmir, Aydın, Çanakkale, Balıkesir ve Manisa) soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giriyor. 4 Şubat 2016 Perşembe günü gecesi Saros Körfezi ve Çanakkale çevrelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın, 5 Şubat 2016 Cuma günü Güney Marmara (Çanakkale ve Balıkesir), Kuzey ve Kıyı Ege (İzmir, Aydın ve Manisa)  genelinde etkili olması bekleniyor. Sağanak yağışların İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Aydın ve Manisa genelinde  kuvvetli (21-50 kg/m2), Çanakkale il geneli, Balıkesir'in batı ilçeleri, İzmir'in merkez ve kuzey ilçeleri ile Manisa’nın batısında çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olacağı tahmin edilmektedir.

5 Şubat 2016 günü öğle saatlerinden itibaren rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden (poyraz) fırtına (55-70 km/sa), kuzey ve kıyı kesimlerde kuvvetli fırtına (70-80 km/sa) şeklinde eseceği beklenmektedir. Fırtına şeklinde etkili olacak poyraz nedeni ile hava sıcaklığında 10-12 derece düşüş beklenmektedir.

5 Şubat 2016 Cuma günü hava sıcaklığının hissedilir derecede düşüşüyle birlikte yağışların; önce Çanakkale il geneli ve Balıkesir'in batısı, akşam ve gece saatlerinde ise Balıkesir ve Manisa il geneli, İzmir'in kuzey, iç ve yüksek kesimleri ile Aydın'ın doğu ilçelerinde karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşmesi beklenmektedir. Yağışlı havanın Cumartesi günü akşam saatlerinden itibaren bölgemizi terk edeceği  tahmin edilmektedir.

Bölge genelinde kuvvetli, kıyı kesimlerde çok kuvvetli sağanak yağış, 5 Şubat 2016 Cuma günü akşam saatlerinde kuzey ve iç kesimlerde fırtına ile birlikte kuvvetli kar yağışı ile Perşembe günü lodos, Cuma ve Cumartesi poyrazın fırtına şeklinde etkili olması beklendiğinden, muhtemel olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, taşkın, heyelan, yıldırım, kara, hava ve deniz ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması, soba gazı zehirlenmesi, vb) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir”

1.580 kez okundu