YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale YÖREX Fuarı’nda Tanıtıldı

Çanakkale, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteği ile Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından bu yıl 7'incisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı’nda (YÖREX) tanıtıldı.

28 Ekim 2016 tarihinde eklendi

Antalya EXPO Center'de gerçekleşen fuarın açılışına Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, siyasi parti milletvekilleri, ülke genelinden 70 ilden katılımcının yanı sıra yerli ve yabancı çok sayıda konuk, Türkiye Genelinden oda ve borsa Başkanları ve temsilcileri katıldı.

YÖREX’e Çanakkale’nin tanınırlığının artması ve markalaşma sürecine katkı sağlamak amacıyla Çanakkale Ticaret Borsası ve Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile 40 metrekarelik “ÇANAKKALE” standında katıldıklarını belirten Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, “Türkiye'nin yöresel ürün ve üretimlerinin tanıtımını amaçlayan YÖREX fuarı, yöresel ürünlerin varlığını koruyup, geliştirmek ve yöresel ürün üreticilerin gelişmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. YÖREX yöresel ürünlerin tanıtımı, ekonomiye kazandırılması ve markalaşma açısından çok önemli. Bu yıl 7.kez düzenlenen ve ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine tüm renkleri ile yöresel zenginliklerini bir arada barındırdığı bu fuar çok önemli. Müthiş ekonomik getirisi olan, markalarımızın tanıtımında da büyük katkı sağladığını düşündüğümüz YÖREX Fuarına Çanakkale olarak başlangıcından buyana sürekli katılıyoruz. Yörex her geçen gün büyüyen, her geçen gün gelişen ve yurt dışına açılan bir fuar. Hem üst düzey ziyaretçilerin olduğu hem de marka, firma ve katılımcı profilinin zengin olduğu fuara bu yıl da yine Çanakkale olarak katıldık. 40 metrekarelik standımızda, Ezine Peynirimizi, Zeytin-Zeytinyağımızı, Peynir Helvamızı, Tahin Helvamızı, Bakliyatımızı, Gelibolu Sardalyemizi, Gelibolu Mevlevi Tatlımızı ve İlimizin en önemli markalarını üyelerimizle bir arada tanıtma imkanına eriştik. Ürünlerimizin markalaşması, markalı ve katma değerli ürünlerin pazarlanması konuları bizler için ilk sırada yer alıyor. İlimiz kendi başına bir marka şehir. Coğrafi, tarihi, kültürel değeri çok yüksek. Dünyada tanınmışlığı ve farkındalığı çok yaygın. Troia, Kazdağlarımız, Adalarımız, Şehitliklerimiz, Assos dünya kültür mirasının çok değerli hazineleri. Ticaret Borsası olarak bunlara katkı sağlayacak her fuarın içinde yer aldık, destek verdik, bundan sonra da bu desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

“COĞRAFİ İŞARET SAYISI ARTMALI”

Başkan Üzen coğrafi işaretler ile ilgili yaptığı açıklamada ise şunları söyldi: “Ülkemizde coğrafi işaret sayısı 189’a ulaştı. Daha bekleyen 259 başvuru var. Ama marka niteliğindeki ürünlerimiz için bu sayı yetersiz. Ayrıca sadece ülke içinde kalmakta yetmez. Avrupa’da şimdilik sadece 2 ürünümüz tescilli. Bakın Fransa, AB tescili sayesinde buradan 19 milyar avro ilave gelir sağlıyor, 6 milyar avro’da bunların ihracatını yapıyor. Coğrafi işaret olunca, ürünün fiyatı ortalama yüzde 20 artıyor. Daha da çok talep görüyor, rekabette öne geçiyor. İlimizde tescilli birçok ürünümüz var. Fakat daha alınması gereken birçok değerimiz mevcut. Bizler gerekli çalışmaları sürdürülmekteyiz. Coğrafi işaret tescili alınan ürünler sayesinde tarıma yapılacak yatırımlar artacak ve sektörde yer alan kuruluşlar için tercih nedeni olacağız” dedi.

“FUAR HEM İLİMİZ, HEM DE BORSAMIZ İÇİN ÇOK VERİMLİ VE İYİ GEÇTİ”

Kaya Üzen YÖREX Fuarı'nın hem Çanakkale, hem de Borsa için çok verimli ve iyi geçtiğini de belirterek, “Özellikle ikili iş görüşmelerimizden ve üst düzey ziyaretlerimizden çok verim aldık. Öncelikle standımızda bizlerle tanıtım yapan üyelerimiz başta olmak üzere, ürün gönderen tüm üyelerimize ve firmalarımıza çok teşekkür ediyorum.  Yine bizlerle işbirliği Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine ortak çalışma ve işbirliğinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Fuarın ilimize, firmalarımıza ve markalarımıza verimli olmasını, hayırlı sonuçlar getirmesini temenni ediyorum. Fuarda emeği olan herkese ayrı ayrı tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.128 kez okundu