YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıl Hazırlıkları Sürüyor

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106’ncı yıl dönümü kapsamında, Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nde düzenlenecek tören için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

11 Mart 2021 tarihinde eklendi

18 Mart’a yaklaştığımız bu süreçte tören hazırlıkları kapsamında ilk etapta Şehitler Abidesi’nde bulunan rölyefte rötüş ve temizlik çalışması yapılıyor. Şehitler Abidesi’nin tavanında bulunan Türk bayrağının temizliği ve kontrolleri ile Şehitler Abidesi’nde bulunan 78 metrelik bayrak direğinin bakımları Tarihi Alan Başkanlığı özel ekiplerince gerçekleştiriliyor. Tören alanı ise Türk bayrakları ile donatıldı.

Tarihi Alanda koronavirüse karşı önlem kapsamında dezenfeksiyon çalışmaları ise rutin olarak sürerken; dezenfekte işlemi tören gününe kadar özel kıyafet giyen ekipler tarafından her gün yapılacak. Tören günü ise alana gelenler, termal kameradan geçirilecek. Ayrıca el antiseptikleri dağıtılacak. Öte yandan, Tarihi Yarımada’daki şehitlikler ile müzelerde de tören öncesi ve sonrasında dezenfeksiyon çalışmalarına devam edilecek.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

9.528 kez okundu