YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’de Konaklama Altyapısı Yetersizliği

26 Ekim 2011 tarihinde eklendi

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, her yıl ziyaretçi sayısı artan ilde konaklama alt yapısının yetersizliğine dikkat çekerek, “İlimize gelen yerli ve yabancı turist sayısı fazla olmasına rağmen otel sayısı yetersiz. Bu sebeple Çanakkale’ye yeni otellerin yapılması şart” dedi. İlin turizmine katkı sağlamak amacıyla bir süre önce turizmcilerle toplantı yaptıklarını belirten Vali Tuna, “Bu kapsamda sivil toplum kuruluşları ve turizm kuruluşların en önemlilerinden birisi olan Çanakkale Turistik Otelciler Derneği (ÇATOD) ile birlikte bir toplantı gerçekleştirdik. Burada otelcilerimizin ve turizm sektörünün sorunlarını dinledik. Turizmin temel sorunları nelerdir bunları tartıştık. Çanakkale’ye her yıl gelen yerli ve yabancı turist sayısında artış olmasına rağmen maalesef konaklama sıkıntısı var. Bu konuda da yeni yatırımlar ve yeni otellerin ilimizde kurulması gerekiyor. Çanakkale il merkezinde bir mekan darlığı var. Otel yatırımı yapmak isteyenler hep merkezde bir yer olmasını istiyor. Arsa olmaması sebebiyle de doğal olarak fiyatlar yükseliyor. Şehir dışında bir yerde otel yapmak istemiyorlar. Birde Çanakkale’deki yatırımcıların cesaretlerinin artması gerekiyor. Yeni yatırım yapacak bu kişilere ne gibi destekler yapılabilir bu konuları ele almamız lazım” dedi.
“MARKA KENTE ÖNEM VERİYORUZ”
Vali Tuna, Çanakkale’nin marka kent olması için yeni çalışmalar yapacaklarını da belirterek, “Doğrudan faaliyet desteklerinden yararlanmak kaydıyla “Çanakkale’nin turizm çeşitliliği potansiyelinin belirlenmesi ve Çanakkale turizm marka kent strateji kalkınma planı projelerimizi” geçtiğimiz ay ilimizde gerçekleşen Güney Marmara Kalkınma ajansı toplantısında dile getirdik. Bu projenin onaylandığının müjdesini de paylaşmak istiyorum. Yakın zamana kadar gerek turizm sektörümüzün gerekse Çanakkale halkımızın sürekli dile getirdiği turizm master planı da bu projeler içerisinde ele alınacak, eksikliklerimiz burada tespit edilerek süratle turizmin ihtiyacı olan altyapı eksikleri giderilecek ve her zaman ortaya koyduğumuz 2015 hedeflerimiz içinde emin ve kararlı adımlarla ilerleyeceğiz. Tabi bunları haykırabilmek için turizm anlamında az önce de ifade ettiğim gibi yeterli bir turistik altyapı hizmetinin olması gerekiyor. GMKA dan çıkacak sonuç bu anlamda önemli" dedi.
“BOZCAADA’NIN KRUVAZİYER GEMİ PROGRAMLARINA AÇILMASI ÖNEMLİ”
Bozcaada’nın kruvaziyer gemi programlarına açılmasına ilişkin özel sektörün valiliğe müracaatları olduğunu da belirten Vali Tuna, “Çanakkale Valiliği olaraklLiman işletmeleri hakkında gerekli hukuki incelemeler sonucunda uygunluğu tespit edilerek nihai noktaya gelinmiştir. 1000-4000 yolcu taşıma kapasitesine sahip bu gemilerin sezonda 10 ile 20 sefer yapacağı düşünüldüğünde İlimiz turizmine önemli bir hareketlilik getirecektir. Birçok Yunan adasının Bozcaada’mızla rekabet edecek olamamasına rağmen daha çok turist çekiyor olması düşündürücüdür. Bugün Bozcaada’mız, Gökçeada’mız yunan adası olan Santorini ve Mykonos ile mukayese edilemez. Öyle ümit ediyorum ki, Bozcaada’yı dünya Kruvaziyer programına sürdürülebilir bir şekilde entegrasyonu sağlanarak başarılı bir ivme yakalanacaktır.Marmaris son 5 yıldır bu noktada önemli bir trend yakaladı. Çanakkale’nin de bu alanda önemli bir trend yakalayacağına inanıyorum” şeklinde konuştu. 

1.694 kez okundu