YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’de 2 Bin Yıllık Gladyatör Rölyefi Ele Geçirildi

Çanakkale merkeze bağlı Kumkale Köyünde 2 bin yıl öncesine ait olduğu belirlenen Gladyatör rölyefi ile sütün tamburu ele geçirildi.

02 Aralık 2020 tarihinde eklendi

Edinilen bilgiye göre bir ihbarı değerlendiren Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Çanakkale il merkezine bağlı Kumkale Köyünde N.G ve Ö.K isimli şahısların evlerinde yaptıkları aramada 1 adet 81x79x77x82 cm ebatlarında Roma Dönemine ait olduğu değerlendirilen 2 bin yıl öncesine ait Gladyatör Mermer rölyefi ile bu rölyefin hemen yanında 60x28x33 cm ebatlarında Bizans Dönemine ait olduğu değerlendirilen sütun tamburu parçası ve 3 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirdi.

Ele geçirilen yaklaşık 2 bin yıl öncesine ait Gladyatör rölyefinin bu zamana kadar bulunan en önemli eserlerden birisi olduğu belirtilirken, bozulmadan günümüze kadar ulaşan rölyefin Troya’da yapılan gladyatör oyunlarına ilişkin kanıt olduğu değerlendiriliyor.

Öte yandan olay sonrası ele geçirilen eserlere el konulurken; N.G ve Ö.K isimli şahıslar 2863 Sayılı Kanuna Muhalefet suçundan gözaltına alınmalarının ardından sorgularına müteakip Savcılık talimatıyla Şube Müdürlüğünden serbest bırakıldılar.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

12.408 kez okundu