YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’de 4,7 Büyüklüğünde Deprem

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar Köyü açıklarında saat 01:38 sıralarında 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

15 Ocak 2017 tarihinde eklendi

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü yetkililerinden edinilen bilgiye göre Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar köyü açıklarında saat 01:38’de yerin 6,2 kilometre derenliğinde meydana gelen depremin 4,7 büyüklüğünde olduğu açıklandı.

Öte yandan yine Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar köyü açıklarında 14 Ocak 2017 Cumartesi günü büyüklükleri 1,9 ile 3,5 arasında 21 ayrı depremin daha olduğu, bu depremlerin ardından da gece 01.38'de 4,7 büyüklüğündeki depremin meydana geldiği öğrenildi.

Depremin ardından kısa süreli panik yaşayan vatandaşlar evlerinden dışarıya çıkarak bir süre sokakta beklediler.

Deprem Çanakkale il merkezi dışında Ayvacık, Bozcaada, Ezine, Eceabat ve civarı ile Edremit Körfezi bölgesinden de hissedildi. Depremde can ve mal kaybının yaşanmadığı öğrenildi.

KANDİLLİ RASATHANESİ DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ 4,8 OLARAK DÜZELTTİ

Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü yetkilileri 4,7 olarak açıkladıkları depremin büyüklüğünü 4,8 olarak düzeltti. Depremin ardından artçı sarsıntılar ise sürüyor.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

8.455 kez okundu