YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’de “Anadolu’ya Yolculuk Çalıştayı” Gerçekleştirildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği, Çanakkale Valiliği himayesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, TÜROB, Medikal Turizm Derneği ve Kolin Hotel iş birliğinde “Anadolu’ya Yolculuk Çalıştayı” Çanakkale Valisi İlhami Aktaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

21 Mart 2022 tarihinde eklendi

Kolin Otel’de düzenlenen alternatif turizm alanlarının ve ürünlerinin geliştirilmesine, turizmin verimliliğinin arttırılmasına yönelik Anadolu’ya Yolculuk Çalıştayı’na AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Medikal Turizm Derneği Başkanı Uzman Dr. Sinan İbiş, İŞKUR İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, GMKA Genel Sekreteri Abdullah Güç, TKDK İl Koordinatörü Hasan İskender, Türkiye Otelciler Birliği Çanakkale Temsilcisi Mehmet Satar, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Çanakkale Körfez Yöresel Temsil Kurulu Başkanı Ahmet Çelik, Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Nilgün Gökser, ÇOMÜ temsilcileri, belediye temsilcileri, turizm sektöründen otelciler ve seyahat acenteleri ile sağlık sektörü yöneticileri katıldı.

Vali İlhami Aktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü adına Alper Yancar ve Medikal Turizm Derneği Başkanı Uzman Dr. Sinan İbiş tarafından yapılan açılış konuşmaları ile başlayan çalıştayda Uzm. Dr. Sinan İBİŞ moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Anadolu’ya Yolculuk Çalıştayında Çanakkale’nin ve bölgenin turizm yönünden güçlü ve zayıf yönleri, gelen turistlerin ihtiyaçları, turizm kapasitesinin geliştirilmesi için neler yapılması gerektiği, alternatif turizm potansiyeli, ön plana çıkarılması gereken değerler ve bunlar için kurum ve kuruluşlara düşen görevler değerlendirildi.

Çanakkale’nin turizmine konu edilebilecek dinamikler; bu dinamiklerle birlikte değerlendirilecek alanlar, ürünler, uygulamalar ve deneyimlerin değerlendirilmesi ile bölgesel turizmin kalkınması ve başarı alanlarına dönüştürülmesi hususlarının da görüşüldüğü Anadolu’ya Yolculuk Çalıştayı, görüş ve önerilerin ardından sona erdi.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

5.028 kez okundu