YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’de Dalış Turizmine İlgi Artıyor

Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda 107 yıl önce batan savaş gemilerinin 14 ayrı dalış noktasında “Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı” ile dalış turizmine açılmasının ardından bölgeye yerli ve yabancı dalış tutkunları akın etmeye devam ediyor.

15 Ekim 2022 tarihinde eklendi

Özellikle yurt dışından gelerek Çanakkale Savaşlarının yaşandığı Gelibolu Yarımadası’ndaki savaş gemisi batıklarını dalarak gemilerin 107 yıl sonraki görüntülerini çekip o ana tanıklık etmek için gelen çok sayıda yabancı turist adeta bölgeye akın akın geliyor.

Son olarak İngiltere’den Çanakkale’ye gelen çeşitli meslek gruplarına mensup 12 kişilik ekip Çanakkale Savaşları sırasında Anafartalar Limanı’nın Suvla Koyu’nda batan İngilizlere ait “HMT Lundy” ve “HMS Louis” adlı gemilere dalış yaparak gemileri 107 yıl sonraki durumlarını görüntüledi.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı yetkilileri hedeflerinin Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı’nı dünyanın en önemli dalış merkezlerinden birisi yapmak istediklerini belirterek, bu bölgenin çok kısa bir zaman içerisinde dünyada en çok bilinen, en çok merak edilen bir dalış merkezi olacağına inandıklarını söylediler.

BÖLGEDEKİ DALIŞ NOKTALARI NERELERİ?

Yapılan çalışma ile Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı dalış noktaları; “Ertuğrul Koyu Massena ve Saghalien gemi kalıntıları”, ”Helles Barçları”, “Tekke Koyu (W Beach) Batıkları”, “Arıburnu Barç”, “Küçükkemikli Barçları”, “Arıburnu Layter”, “HMS Trıumph", “Lundy”, “HMS Louıs”, “S.S. Milo”, “Tuzla”, “Denizaltı Mania Ağı”, “Bebek Kayalıkları” ve “HMS Majestic”ten oluşuyor.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

4.824 kez okundu