YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’de Bisiklet Turu “Troia Etabı” İle Başladı

Çanakkale’de GTP Turizm A.Ş. ortakları Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik’in çabaları ile gerçekleştirilen ve 3 bine yakın bisikletseverin katıldığı “Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Çanakkale Bisiklet Turu” 37 kilometrelik “Troia Antik Kenti” etabı ile başladı.

25 Mart 2017 tarihinde eklendi

Çanakkale il merkezinde TroyPark AVM önünden başlayan “Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Çanakkale Bisiklet Turu”nun Troia Antik Kenti etabının startını Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve Çanakkale Belediye Başkan Vekili Emine Kardelen birlikte verdi. Bisikletseverler Troia Antik Kenti etabında sırasıyla Kepez Sahili, Kepez Limanı, Aqua Park, Dardanos Sahili, Güzelyalı ve Karanlık Liman bölgesini takip ederek İntepe Yokuşu üzerinden İzmir Otoyoluna çıktılar. Buradan da Kumkale ve Tevfikiye Köyünden geçerek Troia Ören Yerine ulaştılar. Katılımcılar daha sonra aynı güzergahtan geri döndüler.

İKİNCİ ETAP 26 MART 2017 PAZAR GÜNÜ ŞEHİTLER ABİDESİ BÖLÜMÜ İLE DEVAM EDECEK

Bisiklet turunun ikinci etabı ise 26 Mart 2017 Pazar günü saat 10:00’da Gelibolu Yarımadası’nda “Şehitler Abidesi Turu” adı altında gerçekleştirilecek. Tura katılacak bisikletseverler Eceabat iskele meydanından başlayacak olan etkinlikte bisikletleri ile sırasıyla Simülasyon Merkezi, Kum Motel, Alçıtepe Köyü, Şehitler Abidesi, Şahindere, Behramlı, Seyit Onbaşı Anıtı güzergahını takip ederek Kilitbahir’de etkinliği sonlandıracaklar. Etkinlik sonunda katılımcılara günün anısına madalya ve katılım belgeleri verilecek.

GELİBOLU YARIMADASI’NDA 26 MART 2017 PAZAR GÜNÜ YOLLAR KAPALI OLACAK

Öte yandan bisiklet turu sebebiyle 26 Mart 2017 Pazar günü Gelibolu Yarımadası’nda bazı yollar akşam 19:00’a kadar kapalı olacak. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada 26 Mart 2017 Pazar günü gerçekleştirilecek olan “Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Çanakkale Bisiklet Turu” Tarihe Saygı Etabı güzergahı üzerinde bulunan Kilitbahir-Namazgah Tabyası, Rumeli Mecidiye Tabyası, Soğanlıdere Şehitliği, Şahindere Şehitliği, Alçıtepe Bakı Terası yollarının akşam 19.00’a kadar ziyarete kapalı olduğunu ifade edilerk, “Bu saatler arasında Şehitler Abidesine Kilye, Kabatepe hattından ulaşım sağlanacaktır. Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi ile 57. Piyade Alayı, Conkbayırı, bölgesi ziyarete açık olacaktır” denildi.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.285 kez okundu