YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’de Buruk Zafer Bayramı Kutlaması

Bütün dünyayı kasıp kavuran korona virüs salgını sebebiyle iptal edilen Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. yıldönümü anma programları bu sabah Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan sade bir çelenk koyma töreni ile tamamlandı.

18 Mart 2020 tarihinde eklendi

Türk tarihinin en büyük zaferleri arasında yer alan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105. yıl dönümü bu yıl korona virüs engeline takıldı. 18 Mart kutlamaları için aylar öncesinden hazırlıkların yapılmadığı Çanakkale’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla hem stadyumda, hem de Şehitler Abidesi’nde törenler düzenlenecekti. Ancak son günlerde dünya genelinde yayılan korona virüs salgınının Türkiye’ye de sıçraması üzerine bu törenlerin hepsi İl Anma Komitesi tarafından iptal edilmiş; sadece sabah Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk komla töreninin yapılmasına karar verilmişti.

Sabah gerçekleştirilen çelenk koyma törenine Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu’nun yanı sıra çok sayıda askeri ve mülki erkan katıldı. Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen programda Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından kahramanlıklarından dolayı TBMM tarafından Çanakkale şehrine verilen altın madalya Türk bayrağına takıldı. Şehir iskelesi açıklarında bulunan Türk savaş gemilerinden 21 pare top atışı ile birlikte saygı duruşunda bulunulmasının ardından askeri bando takımının eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla Çanakkale'deki 18 Mart törenleri sona erdi.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.938 kez okundu