YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’de Çocuklar Çok Şanslı

Çanakkale Belediyesi tarafından yaptırılan “Kreş ve Gündüz Bakımevi” ile “Çocuk Kültür Evi” düzenlenen tören ile hizmete girdi.

03 Ekim 2016 tarihinde eklendi

Çanakkale’de daha önce “Yerel Gündem 21” olarak bilinen 116. Jandarma Alay Komutanlığı’nın yan kısmındaki Bayrak Sokakta bulunan eski binanın yıkılıp kat karşılığı verilmesinin ardından yaptırılan “Kreş ve Gündüz Bakımevi” ile “Çocuk Kültür Evi” nin açılış töreninde bir konuşma yapan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, her zaman çocuklara önem verdiklerini belirterek, “Yeni yapılan binamızda bin 400 metrekare alt kat, bin metrekare de üst kat olmak üzere toplam 2400 metrekarelik bir alanda çocuklara yönelik bir etkinlik alanı oluşturduk. Benim çocuklarla ve eğitimle ilgili düşüncelerimi herkes biliyor. Özellikle eğitim camiası bunun şahididir. Her yıl okulları tek tek dolaşarak çocuklarımızın eğitim ile ilgili sorunlarının çözümü için elimden gelen çabayı gösteriyorum. Çocuklar toplumun ve bizlerin geleceği. Bu sebeple onlar için elimizden gelen her çabayı göstererek bu ve bunun gibi etkinlik alanlarının yapılmasına katkı sağlamamız gerekir. Hedefimiz Cevatpaşa Mahallesinin ardından bu tür çocuklara yönelik yerleri ilk etapta Barbaros Mahallesinde, ardından da diğer mahallelerde yapmak” dedi.

“BELEDİYE OLARAK EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ”

Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar’da yaptığı konuşmada çocuklara hizmet verecek tesisin alt katının “Kreş ve Gündüz Bakımevi” üst katının da“Çocuk Kültür Evi” olduğunu belirterek, “Belediye olarak eğitim kurumlarına önem veriyoruz. Çünkü belediye olarak bunun bizler için büyük görev olduğunu düşünüyoruz. Dünyada bilim ve teknoloji baş döndürücü bir şekilde gelişiyor. Bilim ve teknolojiye ulaşamayan toplumlar maalesef gelişimin gerisinde kalıyor ve rekabet edebilirlikte gelişmelerini sağlayamadıkları için refahı ve huzuru da toplumsal tabana yayamıyorlar. Bizlerde belediye olarak bu ve bunun gibi tesislerin yapımı ile gelecek nesillere önemli bir katkı sağladığımızı düşünüyoruz” dedi.

“TESİS ÇANAKKALE’YE ÖRNEK OLACAK”

Çanakkale Belediyesi “Kreş ve Gündüz Bakımevi” ile “Çocuk Kültür Evi” Müdürü İsmail Acar da yaptığı konuşmada Çanakkale Belediyesi bünyesinde oluşturulan tesisin önemine dikkat çekerek, “Çanakkale Belediyesi “Kreş ve Gündüz Bakımevi 3-6 yaş aralığındaki kentli miniklere yönelik kültürel, sanatsal, bilimsel ve eğitsel faaliyetler sunacak. Dans salonu, müzik salonu gibi faaliyet alanları bulunan 5-15 yaş grubuna yönelik olarak faaliyetlerini sürdüren “Çocuk Kültür Evi”nde de çocuklar, sanat ve edebiyata dair aradıkları şeylere rahatça ulaşabilecek. Bünyesinde bulunan zengin kitap arşivi ile de hizmet veren olan Çocuk Kültür Evi’nde ilerleyen zamanlarda film günleri, masal günleri gibi etkinlikler de başlayacak. Müzik, drama, dans, sanat, tasarım, robotik maket gibi farklı disiplinlerdeki sanat alanlarında kayıtlarına başlayan Çocuk Kültür Evi Çanakkale’de de örnek bir tesis olma özelliğini taşıyor” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Çanakkale Belediyesi “Kreş ve Gündüz Bakımevi” ile “Çocuk Kültür Evi”nin kurdelesi kesilerek resmi açılışı yapıldı. Açılışa katılanlar daha sonra tesisi gezerek yetkililerden bilgi aldı.

(HABER / FOTOĞRAF / GÖRÜNTÜ: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO
4.282 kez okundu